Cu toate ca se presupune ca sexul este o activitate care face placere tuturor, nu intotdeauna se si intampla asa in realitate. Exista varii situatii, pozitii, detalii care pot deveni dezagreabile si ne pot strica intregul chef pentru sex.

 

Iata 9 pasi care te vor ajuta faci dintr-o partida de sex una cat mai confortabila.

 

 

1. Creeaza-ti un ambient cat mai placut si relaxant Astfel, inlatura orice ti-ar putea distrage atentia (radio, CD, televizor, computer sau stresul ca ai uitat usa de la intrare neincuiata). Toate aceste detalii reprezinta factori de stres si-ti pot taia din elan si placere.

 

 

2. Nu te grabi Chiar daca partenerul tau da semne de nerabdare, zambeste-i si astfel incearca tu sa detensionezi un pic situatia. Explica-i cat de mult ti-ar placea sa nu va grabiti, sa savurati fiecare clipa si s-o luati incet.

Daca constati ca nu intelege, opreste “actiunea”. Sexul nu e ceva ce faci doar de dragul celuilalt, e ceva ce se presupune ca se intampla in doi si trebuie sa faca placere amandurora. Cineva care pune presiune pe tine inseamna ca isi doreste placere doar pentru propria persoana, iar asta nu e ok.

 

 

3. Incepeti prin a va saruta si a va tine de mana Asta va va apropia si mai mult si va crea intre voi starea de relaxare si de placere atat de necesara sexului. In cazul in care simti o anumita lipsa de confort, fa un pas inapoi si spune-i partenerului tau ce simti.

 

 

4. Atingeti-va unul pe celalalt fara sa va scoateti hainele Ar fi bine sa cadeti de acord asupra acestui detaliu si sa pastrati mai mult timp hainele pe voi. Va va da un sentiment de siguranta si veti avea posibilitatea sa va explorati corpurile mai multa vreme. In plus, veti simti un plus de excitare.

 

 

5. Stati dezbracati fara sa va grabiti catre sex Dupa ce inlaturati hainele, incercati sa va bucurati unul de altul din plin, fara sa grabiti contactul sexual efectiv. Mangaiati-va, sarutati-va, explorati-va corpurile – totul va va relaxa mult mai mult.

Puteti incerca sa oferiti celuilalt un masaj. Ajuta mult la inlaturarea oricarei forme de tensiune.

 

 

6. Vorbiti despre ce va place si ce simtiti cand partenerul va atinge Detaliile pe care i le dai partenerului despre ce si cum simti la atingeri sunt informatii foarte pretioase care-l vor ajuta din plin (exceptand situatiile in care are un ego prea dezvoltat si nu suporta sa auda asa ceva – caz in care trebuie sa-ti tragi un mare semnal de alarma!)

Asigura-te ca atat corpul cat si mintea sunt in deplina concordanta (exista situatii in care corpului tau ii plac senzatiile, dar mintea ta le refuza si nu prezinta acelasi confort). Vorbiti impreuna despre lucrurile astea pentru ca tot impreuna se presupune ca trebuie sa le si depasiti.

 

 

7. Cauta intimitatea si exploreaza cat mai mult

Daca ai o stare usor anxioasa, comunica-i si partenerului si spune-i sa te lase intai pe tine sa-l atingi, si abia dupa ce te relaxezi un pic vei fi gata sa te lasi si tu atinsa.

 

 

8. Comunica

In ciuda a ceea ce ne invata filmele, sexul este un intreg proces plin de erori. Daca cineva se asteapta ca fiecare clipa sa curga de la sine, fara nici o eroare, se inseala. Comunica, asadar, cu partenerul despre tot ceea ce simti sau nu-ti place.

 

 

9. Fa sex doar daca si cand esti pregatit(a)

Si nu inainte. Si nu doar de dragul celuilalt!Mai multe sfaturi despre sex poti afla pe Problemesex.ro.