Antena 3 CNN Life Familie Adevarul si controversele despre faimosul Punct G

Adevarul si controversele despre faimosul Punct G

Adevarul si controversele despre faimosul Punct G
26 Sep 2013   •   17:05

Teoriile despre faimosul Punct G sunt numeroase si parte dintre ele sunt si mituri. Toate ne pot influenta intr-un fel sau altul, de aceea e bine sa stim cate ceva despre istoricul acestui Punct G.  

Zonei respective i s-a acordat denumirea de “punct G” dupa medicul german Ernst Grafenberg, care a vorbit pentru prima data despre aceasta zona erogena aflata pe peretele superior al vaginului. Subiectul a devenit mai popular abia prin 1982, cand a si aparut prima carte cu titlul ”Punctul G”. Zona este catalogata ca fiind sursa orgasmului vaginal, versus cel clitoridian, si totodata este considerata si “cauza” ejacularii feminine.

 

 
Legat de Punctul G, Sigmund Freud obisnuia sa sustina mitul conform caruia orgasmul clitoridian ar fi inferior celui vaginal, pentru care penetrarea este obligatorie. Dr Ian Kerner rezuma:” Opiniile lui Freud sustineau, cu alte cuvinte, ca daca o femeie nu are orgasm vaginal si doar clitoridian, inseamna ca e ceva in neregula cu ea”, explica specialistul.

 

Teoriile despre Punctul G continua si astazi. Iar zona de adevar si cea de mit pe marginea acestui subiect nu pot fi stabilite cu exactitate; depinde de fiecare femeie in parte, avand in vedere ca nici un organism nu seamana cu altul.

 

Dr Seth Prosterman afirma: ” Punctul G exista, fara doar si poate! Iar el este sursa unor orgasme foarte puternice la femei.”

 

Pe de alta parte, Ira Sharlip afirma:” Nu cred in existenta punctului G, ca medic urolog. Am operat nu o data in zona respectiva. N-am gasit nimic acolo… “

 

Prosterman si cei care-i sustin teoriile explica existenta Punctului G ca o prelungire a zonei clitoridiene. Kerner adauga faptul ca punctul G nu este altceva decat ”o radacina a clitorisului care intersecteaza buretele uretral. “

 

Helen O’Connell , medic urolog la Spitalul Regal Din Melbourne completeaza:”punctul G se leaga exclusiv de Sigmund Freud si de ideea de superioritate a unui orgasm vaginal. Dupa parerea mea, toata teoria a creat o mare confuzie si a dus la ideea gresita ca sexualitatea feminina e o chestiune extrem de complexa”.

 

In final, daca toate dezbaterile pe tema punctului G sunt sau nu adevarate, mai putin conteaza la nivel de teorie. Iar dr O’Connell explica de ce: “daca excludem rolul clitorisului din toata ecuatia sexualitatii feminine si ne concentram asupra acestui Punct G, e putin probabil sa ajungem la orgasm. Cea mai buna idée este sa tratam clitorisul, vaginul, uretra, ca o unitate, fiindca sunt foarte strans legate intre ele.”


Citeste continuarea pe PROBLEMESEX.RO.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close