Antena 3 CNN Life Familie Ce nu ştii despre internet îi pune viaţa copilului tău în pericol. Vezi cum poţi preveni aceasta

Ce nu ştii despre internet îi pune viaţa copilului tău în pericol. Vezi cum poţi preveni aceasta

Ce nu ştii despre internet îi pune viaţa copilului tău în pericol. Vezi cum poţi preveni aceasta
09 Apr 2012   •   10:56

Copiii din ziua de azi ştiu să folosească internetul mult mai bine decât părinţii lor. Dar sunt câteva lucruri pe care ei nu le cunosc cu privire la inernet, lucruri care îi pun în pericol în fiecare secundă.

Din câte cunosc părinţii, site-urile cu conţinut pornografic sunt cele mai periculoase. Dar ce nu ştiu ei, este faptul că fii lor pot intra pe pagini aparent "inocente" unde sunt atacaţi de mesaje cu conţinut explicit sau chiar propuneri indecente.

Potrivit MSNBC, 1 din 5 copii nu recunosc că au primit avansuri sexuale pe internet.

Vă prezentăm în continuare o parte din pericolele de care copiii dumneavoastră ar trebui să se ferească.

O adevărată ameninţare o reprezintă camerele chat. Acolo este locul unde se primesc cele mai multe propuneri de sex online sau întâlniri. Este imposibil de a afla câţi dintre cei care vorbesc în astfel de camere sunt pedofili, însă numărul lor este incredibil de mare.

Un alt mare pericol este şantajul on-line. Sunt multe metode de şantaj de aceste fel: copii mai mari asupra celor mai mici, sau copii care se ascund în spatele anonimatului pentru a scrie lucuri urâte despre ceilalţi. Oricare metodă ar fi, vă avertizăm că este una foarte periculoasă, şi nu puteţi şti cum ar reacţiona copilul dumneavoastră în faţa unei astfel de ameninţări.  

Tehnologia bate tehnologia.
Faptul de a nu avea calculator în casă nu este cea mai bună idee. Sunt calculatoare la şcoală, în anumite locaţii, internet pe telefoane, aşa că riscul pândeşte peste tot. Totul este să înveţi să previi aceste riscuri. Sunt atâtea programe care scanează şi blochează anumite site-uri. De asemenea sunt programe care limitează timpul petrecut la calculator. Programe care limitează sau interzic diverse lucruri pe care copiii le-ar putea face pe internet (uploadarea pozelor, sau divulgarea de informaţii unor persoane străine). De asemenea. părinţii ar trebui să urmărească mail-urile, messenger-ul şi chiar reţelele de socializare unde copiii lor au conturi.

Citeşte aici articolul complet. 

×
Subiecte în articol: internet pedofili
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close