Antena 3 CNN Life Familie Ce trebuie să ştii atunci când sexul este în cădere liberă în relaţia ta

Ce trebuie să ştii atunci când sexul este în cădere liberă în relaţia ta

Ce trebuie să ştii atunci când sexul este în cădere liberă în relaţia ta
06 Iul 2013   •   15:05
Orice cuplu, fie el casatorit sau nu, traverseaza si perioade in care atractia sexuala initiala se duce. Uneori situatia este temporara, alteori ea poate marca o stare de fapt pe termen lung. Cu toate acestea, tii la partenerul tau si nu iti trece prin gand sa ai o aventura sau sa va despartiti. Ce este de facut? Poate exista alte cauze care blocheaza o relatie sexuala implinita si care NU au legatura cu atractia fizica dintre cei doi parteneri. Celebrul psiholog dr Phil ofera urmatoarele sfaturi si explicatii tuturor celor aflati in impas intr-o asemenea situatie:
 
•  Sexul nu este fundatia unei relatii sanatoase, el este o extensie naturala a unei relatii in care este comun si firesc ca partenerii sa isi ofere sustinere si afectiune reciproca. Daca vrei o relatie sexuala buna, ea trebuie sa fie o incununare a unei relatii foarte bune dintre voi pe celelalte planuri.
•  Sexul implica vulnerabilitate. Este un act care poate curge firesc doar atunci cand exista incredere pe plan fizic, emotional si mintal. Daca ai frustrari sexuale, primul lucru analizeaza relatia per ansamblu. Esti convins ca reusesti sa creezi un cadru de relaxare, incredere, daruire si primire armonioasa a afectiunii?
 
•  Sexul nu trebuie fortat sau impus. El trebuie sa fie doar inca o maniera de exprimare mutuala a dragostei si suportului reciproc din relatie. Spontaneitatea sexuala vine mana in mana cu gandurile si comportamentul pozitiv daruit partenerului.
 
•  Este complet ilogic sa iti ignori partenerul in timpul diminetii, sa tipi la el peste zi, sa va certati seara iar la culcare sa ii cazi in brate intr-o portie de sex romantic. Atunci cand nu sunteti atenti unul cu altul sau sunteti agresivi sau ostili, asta duce la o stare nenaturala de intimitate sexuala. Daca vrei sa va simtiti firesc unul cu celalalt pe plan sexual, fiti siguri ca acest lucru il faceti si in afara dormitorului, in viata de zi de zi.
 
•  Daca relatia cu partenerul tau merge foarte bine pe toate planurile si totusi se mentin problemele relatiei sexuale, pot fi alte cauze la mijloc. Sunt perioade in relatie in care ambii parteneri devin distrasi de la relatie si concentrati pe diverse alte prioritati din exteriorul vietii lor de cuplu si asa se face ca sexul aluneca in coada prioritatilor. Aceste cupluri sunt genul care permit unui numar mare de activitati solicitante, competitive sa le fure acest schimb intim de placere si afectiune numit sex. Trebuie sa constientizati acest aspect si sa puneti la loc sexul in relatia voastra acolo unde ii este locul.
 
•  Sunt multe cupluri care nu mai pun pret pe componenta sexuala a relatiei lor, multumite ca lucrurile intre ei merg foarte bine oricum pe toate planurile. Aceasta atitudine este gresita. Interactiunea sexuala este cruciala atat pentru sanatatea  relatiei cat si pentru cea individuala. Intimitatea care se creaza intre cei doi parteneri care au si o viata sexuala activa duce relatia pe un nivel total diferit, pozitiv. Daca cei doi sunt si parinti, acest lucru este cu atat mai mult spre beneficiul intregii familii. Un copil cu parinti care se iubesc si se inteleg bine este un copil fericit.


Citeste zilnic sfaturI si informatii despre sex pe PROBLEMESEX.RO.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close