Sa explorezi corpul unei femei poate fi o grea piatra de incercare pentru orice barbat: situatia poate deveni atat de excitanta, incat orice barbat poate ajunge in punctul exploziei si se poate intreba, in gand: “oare cat o sa mai rezist?!”.

 

 

Potrivit dr. Ira Sharlip, profesor de urologie la Universitatea California din San Francisco, ejacularea prematura este specifica barbatilor foarte tineri, in special adolescentilor aflati la inceputul vietii sexuale, dar se regaseste in total preocentual la aproximativ 20% – 30% dintre barbatii de toate varstele. Metoda de determinare si stabilire a ejacularii precoce consta, practic, in cronometrarea subiectului de la inceputul penetrarii vaginale, pana cand ejacularea se declanseaza. Insa aici intervine teoria relativitatii: barbati cronometrati care ejaculeaza sub un minut si care sustin totusi ca nu ejaculeaza prematur, versus barbati care “duc” actul sexual si cate 20 de minute, si sunt ferm convinsi ca ejaculeaza prematur.

 

Cu alte cuvinte, termenul “prematur” depinde strict de propriile filtre ale individului in cauza, sau chiar cuplului in cauza, daca si partenera e satisfacuta, si totodata si de perceptia propriei satisfactii sau de posibilitatea de a controla momentul ejacularii.

 

 

Dr. Ian Kerner, sexolog şi terapeut de cuplu din New York City, vine cu precizarea ca, din punct de vedere teoretic, media ejacularii precoce este de aproximativ 2 minute, insa toti pacientii cu care dr. Kerner lucreaza finalizeaza ori in timpul preludiului, ori imediat dupa penetrare, ori la maximum 30 de secunde dupa penetrare. Acelasi medic sustine ca barbatii au fost programati sa ejaculeze repede, genetic vorbind. Si ca daca masculul din rasa umana ar ejacula intr-o ora, am fi cu mult mai putini numeric vorbind pe aceasta planeta.

 

Sexologii si psihologii axati pe terapie sexuala ofera foarte multe metode de combatere ale ejacularii precoce (incetineste ritmul, gandeste-te la fotbal etc) si multe alte metode proprii fiecarui terapeut.

Dr. Seth Prosterman, sexolog şi terapeut de cuplu din San Francisco, ne sfatuieste: “incercati sa creati un preludiu cat mai lung posibil, care sa amane iar si iar penetrarea. Numai asa veti ajunge sa controlati problema ejacularii precoce – si intr-un mod placut”.