Antena 3 CNN Life Familie Cinci motive pentru care trebuie să rogi pe cineva să facă poze la înmormântare

Cinci motive pentru care trebuie să rogi pe cineva să facă poze la înmormântare

Cinci motive pentru care trebuie să rogi pe cineva să facă poze la înmormântare
Sursa foto: Foto: Tom Coady / Flickr.com - b&w
19 Mar 2016   •   14:35

O fotografă din Australia a povestit pentru Huffington Post experiența prin care a trecut recent și care a determinat-o să se gândească serios la ce motive poate avea cineva să facă poze la o înmormântare. „Nu m-am gândit niciodată la asta, până a murit tatăl meu. Iar unchiul meu a făcut poze la înmormântare. Atunci am fost indiferentă, dar acum sunt foarte încântată că a făcut asta”, a povestit Katische Haberfield. 

Ea explică faptul că fiecare emoție este frumoasă și că trebuie să înregistrăm și momentele neplăcute, dar importante din viața noastră. Iar felul în care arătăm la o înmormântare nu trebuie să ne stânjenească. Manifestarea emoțiilor este o parte importantă a procesului de vindecare prin jelire, iar fotografia poate juca un rol la fel de important în acest proces. 

Iată cinci motive pentru care fotografiile realizate la o înmormântare te pot ajuta:

1. Este o amintire vizuală a celor care au participat și de care cu greu îți poți aduce aminte sub imperiul emoțiilor. Unii oameni vin pentru relația cu cel decedat, însă alții vin doar ca să te susțină pe tine și este bine să ți-i poți aminti. 

2. Fotografiile captează emoția momentului și este frumos să poți vedea impactul pe care cel iubit l-a avut asupra oamenilor din jurul său. Este de asemenea un memento că toți suntem oameni, iar suferința ne poate uni. 

3. Sunt o amintire a modului în care ai ales să îl onorezi pe cel drag. Pentru că înmormântarea este ultima șansă pe care o ai pentru a arăta lumii cine a fost cel care tocmai a părăsit această lume. 

4. Priveghiul este o sărbătoare a vieții, care îi unește pe cei rămași în urmă. De cele mai multe ori reprezintă singura ocazie când familia extinsă este reunită, poate chiar mai mult ca la o nuntă. 

5. Servesc drept amintire și oferă alinare celor rămași în urmă. După ce pierzi pe cineva, probabil nu te vei putea uita la poze o bună perioadă de timp. Dar la un moment dat vei fi pregătit, iar aceste fotografii îți vor aduce aminte de importanța acelei persoane în viața ta.

×
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close