Antena 3 CNN Life Familie Cum păstrezi locuinţa răcoroasă fără să creşti factura cu aerul condiţionat

Cum păstrezi locuinţa răcoroasă fără să creşti factura cu aerul condiţionat

Cum păstrezi locuinţa răcoroasă fără să creşti factura cu aerul condiţionat
Sursa foto: Foto: Casoteca.ro
27 Iul 2015   •   15:03

 În perioadele de caniculă, cum este cea pe care o traversăm acum, căldura care se strânge în casă devine insuportabilă, iar utilizarea aparatului de aer condiţionat pe tot parcursul zilei este costisitoare. Iată cum păstrezi locuinţa răcoroasă fără să creşti factura cu aerul condiţionat.

Geamurile joacă un rol important în reglarea temperaturii şi a energiei. Aproximativ 50% din facturile de utilităţi reprezintă pierderi sau acumulări de căldură prin vitrajele netratate. Pe lângă faptul că 75% din geamuri nu sunt eficiente energetic, o treime din costurile necesare climatizării clădirilor sunt cauzate de căldura care pătrunde prin geamuri, potrivit specialiştilor în auditare energetică. Un alt inconvenient creat de lumina solară este că aceasta poate decolora textilele, mobilierul sau obiectele de artă pe care le aveţi în casă.

Foliile de protecţie solară sunt o soluţie perfectă pentru eliminarea acestor probleme şi refacerea echilibrului termic din interiorul încăperilor. În timpul verii, ele opresc pătrunderea razelor solare în proporţie de până la 80% şi păstrează locuinţa răcoroasă. Iarna izolează încăperile, reţinând maximul de căldură în interior.

Mai mult pe Casoteca.ro.





×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close