Cum să depăşeşti cele mai comune 9 obstacole din viaţa sexuală a cuplului

23 Sep 2012   •   21:05
Cum să depăşeşti cele mai comune 9 obstacole din viaţa sexuală a cuplului
Aproape oricine, bărbat sau femeie, îşi doreşte să aibă o viaţă sexuală activă. În acest caz, ce-i împiedică pe oameni să trăiască o viaţă sexuală pe măsura dorinţelor lor? Pornind de la această realitate, Men’s Health a realizat un sondaj de opinie la care au participat 1.000 de femei pentru a descoperi motivul pentru care viaţa sexuală a participantelor este nesatisfacătoare. Recunoşti vreunul dintre aceste obstacole şi în viaţa ta? Descoperiţi cum puteţi depăşi aceste obstacole care stau în calea împlinirii vieţii sexuale a cuplului.

 

Certurile dese pot influenţa negativ viaţa sexuală a cuplului

Este normal ca din când în când să aveţi păreri contrare în legătură cu rezolvarea unor probleme, însă certurile zilnice nu fac decât să înrăutăţească viaţa sexuală. Iar cele mai dese dispute sunt în legătură cu casa. Dacă nu puteţi cădea de acord, împărţiţi sarcinile şi fiecare le rezolvă aşa cum crede de cuvinţă.

 

 

Viaţa sexuală a cuplului poate fi afectată de copii

Dacă pasiunea dintre soţi este influenţată de schimbarea scutecelor şi încălzirea biberoanele, trebuie să găsiţi o soluţie pentru rezolvarea problemei. Dacă nu apare nici o oportunitate atunci creaţi-o. Adevărul este că spontaneietatea este excelentă, însă, în lipsa ei, partidele de amor planificate sunt la fel de bune. Până la urmă, bebeluşii petrec o mulţime de timp dormind, aşa că de ce să nu profitaţi de acest lucru?

 

 

Serile petrecute în faţa televizorului sunt obstacolul care trebuie depăşit pentru o viată sexuală activă Potrivit unor cercetători italieni, persoanele care au televizor în dormitor fac mai puţin sex decât cei care nu au. Cu toate acestea, 64% dintre cupluri păstrează un asemenea aparat în cameră. Iată un motiv cât se poate de serios pentru a renunţa la televizorul din dormitor.
 

Şi evenimentele sociale sunt motiv de conflict şi, deci, influenţează viaţa sexuală 60 de ore de muncă pe săptămână plus, evenimentele sociale ceea ce lasă prea puţin timp pentru activităţile sexuale. Însă, lăsaţi pasiunea să vă cuprindă la începutul săptămânii astfel încât să vă ajungă pentru următoarele ziele. Dacă amândoi sunteţi genul care îşi planifică săptămâna, stabiliţi-vă zile în care să mergeţi împreună la sală. Faceţi sport împreună de două ori pe săptămână: studiile au demonstrat că ambele sexe experimentează o creştere a nivelului testosteronului, la 30 de minute după terminarea antrenamentului. Suficient timp pentru a ajunge în dormitor.

 

 

 O bucăţică în plus de plăcintă face rău vieţii sexuale Cinele romantice sunt extraordinare. Însă, nu de puţine ori, consumul unei cine romantice prea bogate este ca şi cum ţi-ai tăia singur craca de sub picioare. Tocmai de aceea este recomandat să serviţi alimente slabe care să vă permită să vă desfăşuraţi în dormitor. Domnilor, 66% dintre femei au declarat că sunt înclinate să facă sex, după ce au mancat o cină gătită acasă de către partener.

 

 

 Viaţa sexuală este afectată de stresul de la job Şi cum în zilele noastre ambii parteneri au o carieră, şansele sunt duble pentru ca partidele de sex să aibă de suferit. Prea multă muncă, înseamnă prea puţină acţiune în pat. În acest caz, nu prea ai ce schimba acasa, de vreme ce problema se află la birou. Iar dacă sexul are de suferit, atunci cu siguranţă că şi sănătatea îţi este afectată. Este o idee bună să vorbeşti cu şeful tău, astfel încât să rezolvi problemele sau să găseşti o modalitate să te degrevezi de anumite sarcini pentru a avea timp să te relaxezi puţin.

Însă, ca o ironie a sorţii, un job stresat care implică şi un nivel al competiţiei poate şi îmbunătăţi viaţa sexuală prin creşterea nivelului de testosteron.

 

 

Plictiseala din dormitor influenţează viaţa sexuală

Într-un studiu realizat de către  Institutul Kinsey s-a descoperit că jumătate dintre femeile care s-au declarat nesatisfăcute din punct de vedere sexual, au spus că principala cauză a fost plictiseala. Specialiştii în domeniu definesc sexul drept: jocul adulţilor. Prin urmare amorul ar trebui să fie amuzant şi relaxant. Tocmai de aceea este atât de important simţul umorului chiar şi în pat, întrucât te eliberează de sub presiunea performanţei. De asemenea, jucării = joc. Mergeţi împreună la un shop cu jucării şi alegeţi împreună pe cele pe care le puteţi lua în dormintor.

 

 

Viaţa sexuală este afectată şi de rutină

Rutina duce la o scădere a performanţei indiferent de domeniul despre care vorbim, prin urmare sexul nu are cum să nu fie afectat. Este adevărat că oamenii au nevoie de stabilitate în viaţa lor, însă tot atât de adevărat este şi că au nevoie şi de varietate, de surprize. Prin urmare, lăsaţi să patrundă în viaţa voastră puţin neprevăzut, dacă lucrurile încep seara într-un mod imprevizibil, probabil se vor şi încheia într-un mod surprinzător.

 

 

Imaginea ei de sine poate ruina viaţa sexuală a cuplului

Modul în care femeile îşi percep corpul le influenţează într-un mod decisiv, comportamentul în pat. Este adevărat că dacă o complimentezi pantofii, înseamnă pentru ea că îi validezi bunul gust şi dacă ţi spui ce ochi frumoşi are, îi întăreşti convingerea că este frumoasă. Însă, complimentează-i fundul, coapsele, talia, dacă vrei să-i creşti satisfacţia sexuală. Nu degeaba femeile îşi petrec viaţa încercând să arate bine pentru bărbaţi. Iar dacă tu îi oferi feedback-ul potrivit atunci ea va fi mulţumită. Şi cel mai potrivit timp pentru astfel de complimente este, nu atunci când intraţi în dormitor, ci atunci când ieşiţi din el, spre exemplu atunci când vă pregătiţi să mergeţi în vizită la părinţii ei.


Afla zilnic sfaturi si informatii despre sex pe PROBLEMESEX.

x close