Antena 3 CNN Life Familie Cum să-i spui copilului că divorţezi

Cum să-i spui copilului că divorţezi

Cum să-i spui copilului că divorţezi
19 Iun 2015   •   12:38

Un divort este o drama, un moment pe care nu-l iei in considerare atunci cand spui „Da”. Atunci cand ai si un copil conceput cu cel de care divortezi, lucrurile se complica si mai mult.

Dincolo de durerea si dezamagirea proprie, ambii parinti trebuie sa aiba grija de starea sufleteasca si psihica a celui mic.

Daca esti pusa in situatia nefericita de a trebui sa-i spui copilului tau ca mami si tati se despart, trebuie – fara doar si poate – sa te inarmezi cu tarie sufleteasca si sa-ti organizezi raspunsurile inainte ca intrebarile celui mic sa apara.

„Copiii, mai ales cei de scoala primara sau generala, vor fi foarte interesati de cum li se va schimba lor viata, cu atat mai mult cu cat s-ar putea sa aiba cazuri de colegi care traiesc cu un singur parinte”, explica psihologul Leah Klungness, coautorul cartii „The Complete Single Mother”.

Asadar, fa-ti mai intai o lista – indiferent cat de greu ti-ar fi – in care sa pui posibilele intrebari ale copilului, iar dupa sa le formulezi raspunsuri. Intrebarile pot varia de la asteptatul „De ce?” la „Si eu cu cine voi locui?” sau la „Ma mut de la scoala?”.

Continuarea pe Lyla.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close