Antena 3 CNN Life Familie Cum se prepară binecunoscutul desert numit lapte de pasăre

Cum se prepară binecunoscutul desert numit lapte de pasăre

Cum se prepară binecunoscutul desert numit lapte de pasăre
20 Dec 2014   •   14:30

Ce poate fi mai interesant intr-o zi de week-end, petrecuta acasa cu cei dragi, decat prepararea unui desert delicios cu care ii veti surprinde cu siguranta pe toti membrii familiei. De la mic la mare, ei se vor bucura de binecunoscutul desert Lapte de pasare. Iata cum se prepara.

 

Ingrediente

* 1 litru lapte
* 5 ouă
* 8 linguri de zahăr (3 pentru galbenușuri și 5 pentru spuma de albuș)
* 2 plicuri zahăr vanilat (pentru galbenușuri).
* putina sare
* o lingura rom (bautura spirtoasa)

 

 

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, se adauga jumatate din cantitatea de zahar, romul si se bat tare pana se obtine o spuma densa. Laptele se pune la fiert la foc mic si cu o lingura se iau bulgarasi din spuma de albus, care se pun la fiert in laptele clocotit. Se lasa sa fiarba cateva minute, maxim 1 minut pe-o parte, apoi se intorc pe partea cealalta. Cu o spumiera se scot cu grija si se asaza pe un platou.
Laptele ramas se strecoara de resturile de albus, se lasa la racit si se toarna peste galbenusurile bine frecate cu restul de zahar cu zaharul vanilat si cu putina sare. Se pune pe foc mic amestecandu-se continuu si se fierbe pana ce sosul ajunge la consistenta dorita.
Bulgarii din albus se pun in boluri si se acopera cu sosul de vanilie rece. Se lasa la frigider si se servesc atunci cand sunt foarte reci.
Sa aveti pofta!

Citeste si alte retete gustoase pe RETETELETALE.RO.

 

 

×
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close