Antena 3 CNN Life Familie De ce ne este frică de psiholog?

De ce ne este frică de psiholog?

De ce ne este frică de psiholog?
de O.P.    |    15 Sep 2014   •   13:16

Acum ceva timp, aproape în fiecare film american apărea replica: cred că cel mai bine ar fi să vorbești cu cineva. A se înțelege că recomandarea era de a vorbi cu un specialist. Pentru că trăim într-o societate în care spre exemplu stresul ne afectează pe mulți dintre noi, rolul psihologului ar trebuie să câștige în importanță.

Acesta este doar un exemplu când putem apela la ajutorul unui terapeut, dar nu o facem. De ce ne este frică de psiholog? La această întrebare răspune pe blogul său, Ela Crăciun prezentatoarea emisiunii Numai de bine și a știrilor matinale de weekned de la Antena 3.

”Trebuie să realizăm că o vizită la psiholog nu este un moft, ci o necesitate! Psihologul-terapeut te ajută să privești, eventual, din altă perspectivă evenimentele din viața ta, facilitează conștientizarea problemelor, inclusiv acceptarea și iertarea lor, acceptarea și iertarea de sine. Există o vorbă: furtuna trece, dar sedimentele în apa vieții rămân și pot fi oricând tulburate. Emoțiile dureroase incapacitează individul și îi limitează creșterea, devenirea. Întâlnirea dintre oameni este magică dacă o privești și o manifești cu respect, cu credință, cu responsabilitate, cu afecțiune.”, scrie Ela pe blogul său.

Mai multe informații despre acest subiect găsiți aici

×
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close