Ela Crăciun îţi prezintă nouă motive pentru care copiii trebuie să ne ajute la treburile casnice

de A.M.P    |    02 Apr 2015   •   18:19
Ela Crăciun îţi prezintă nouă motive pentru care copiii trebuie să ne ajute la treburile casnice Foto: elacraciun.ro

Prezentatoarea emisiunii „Numai de bine” de la Antena 3, Ela Crăciun, a prezentat, într-o postare pe blogul personal, nouă motive pentru care copiii ar trebui să ne ajute în treburile casnice.

"Am auzit diferite păreri referitoare la faptul că cei mici (nu) ar trebui să ne ajute în treburile casnice. Unele pro, altele contra. Am stat de vorbă cu proaspeţi părinţi şi cu părinţi ai căror copii sunt deja mari. Cei care spun că nu ar trebui să îi lăsăm pe prichindei să ne ajute (e mult spus că ne ajută, de multe ori ne şi încurcă, deşi ei cred că ne sunt de ajutor), spun că aceştia nu au timp să facă treabă, că vor face când vor creşte, că „treaba” lor este să se joace şi să îşi „trăiască” pe deplin copilăria. Da, într-o oarecare măsură aşa este, dar să nu uităm că ceea ce fac în copilărie va deveni obiceiul de la maturitate", scrie Ela Crăciun pe blog.

Iată câteva dintre motivele pentru care este bine să îi lăsăm pe cei mici să ne ajute în treburile casnice:
1.vor fi mai responsabili;
2.vor fi mai ordonaţi;
3.îşi vor dezvolta abilităţi practice pe care nu le vor învăţa nici la şcoală şi nici în altă parte;
4.vor învăţa să se descurce şi singuri, nu vor avea două mâini stângi;
5.vor învăţa să se organizeze, să îşi găsească timp şi pentru joacă, dar şi pentru lucrurile cu adevărat importante cum sunt temele sau altele.

Citeşte articolul complet pe www.elacraciun.ro.

x close