Antena 3 CNN Life Familie Ela Crăciun vă învaţă cum să învingeţi astenia de primăvară

Ela Crăciun vă învaţă cum să învingeţi astenia de primăvară

Ela Crăciun vă învaţă cum să învingeţi astenia de primăvară
26 Mar 2014   •   19:20

Multi dintre noi am experimentat deja pe propria piele ca astenia nu mai e un mit. Cand durerile de cap se conjuga cu starea de somnolenta, instabilitatea emotionala, tendinta spre depresie si lipsa de elan, raspunsul nu poate fi decat unul: astenia de primavara. Care, de cele mai multe ori, functioneaza ca un impediment in calea bucuriei depline cu care ar trebui sa intampinam primavara.

Cu toţii râvnim la primăveri frumoase. Sătui de frig şi întuneric, aşteptam mângâierea razelor soarelui. Ce nu ştim însă este că pentru astenie nu suntem altceva decât nişte…baterii umane.

Deşi ne bucurăm de iernile scurte, surplusul de lumină ne face mai  vulnerabili. Ne supraîncarcă. E bine de ştiut că primele semne ale asteniei apar toamna, când corpul nostru intră treptat în hibernare. Natura funcţionează împotriva noastră când anotimpurile îşi predau ştafeta. O parte din noi ne spune că am putea face mai mult, ne trezim cu o slăbiciune inexplicabilă sau mai rău….cu o depresie.  Deşi în ochii tuturor, inclusiv ai noştri, suntem clinic…sănătoşi.

Citiţi articolul integral pe elacraciun.ro

×
Subiecte în articol: ela craciun
Parteneri
Vremea se răceşte brusc în România. Zonele vizate de alerta ANM
x close