Antena 3 CNN Life Familie Ela Crăciun vă oferă sfaturi utile pentru igiena orală a copiilor

Ela Crăciun vă oferă sfaturi utile pentru igiena orală a copiilor

Ela Crăciun vă oferă sfaturi utile pentru igiena orală a copiilor
Sursa foto: Foto: elacraciun.ro
10 Iul 2013   •   12:11

Ca părinte, cine nu-și dorește copilul cu dinții albi și sănătoși? Pentru că un zâmbet frumos este inestimabil, la baza lui stă o igienă dentară corectă și un regim alimentar sănătos încă din primii ani de viață.

Pentru că și eu sunt mamă și pentru că ma interesează acest subiect am stat de vorbă cu Dr. Andreea Barabas,  despre tot ceea ce presupune o îngrijire corectă a dinților.

Sănătatea dentară trebuie luată în discuție încă de la dinții de lapte. ”Igiena dentară începe odată cu apariția primului dinte. Încearcă să îndepărtezi depozitele de bacterii din gura bebelușului cu ajutorul unui tifon umezit înfășurat pe degetul arătător și șterge ușor gingiile, dintele sau dinții. După vârsta de doi ani și jumătate, când copilul poate ține mânerul periuței de dinți singur, va fi încurajat și ajutat de către părinte; copilul va folosi periuța jucându-se cu ea, de aceea părintele trebuie sa-l ajute. Periajul se face de două ori pe zi, cu o periuță moale și pastă de dinți recomandată pentru vârsta respectivă. Până la vârsta de șase ani, părintele va face periajul, după ,,periajul” făcut de copil. După vârsta de șase ani, copilul are dexteritate, dar continuă să fie supravegheat de părinte”, a precizat Dr. Barabas.

Citiţi tot articolul pe elacraciun.ro

×
Subiecte în articol: ela craciun
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close