Antena 3 CNN Life Familie Febra la copii. Ce inseamna si cum poate fi combatuta

Febra la copii. Ce inseamna si cum poate fi combatuta

Febra la copii. Ce inseamna si cum poate fi combatuta
07 Oct 2012   •   11:19

  Orice parinte si-a gasit la un moment dat copilul transpirat, somnolent, arzand de febra si, probabil, s-a panicat in timp ce-i vajaiau prin minte toate posibilele cauze ale febrei celui mic. Si pentru ca febra e un simptom atat de comun pentru numeroase afectiuni, nu stii ce sa faci mai intai: sa ii pui copilului termometrul, sa suni medicul sau sa-l duci direct la Urgente?

 Expertii de la kidshealth.com ne spun ca de obicei febra nu indica o maladie grava. Desi te cam sperii cand temperatura copilului creste, febra in sine nu ii face rau si poate fi chiar un semn bun pentru ca indica faptul ca organismul lupta cu infectia. Mai mult, nu toate febrele au nevoie de tratament, insa temperatura foarte ridicata poate da copilului o stare de discomfort si poate accentua probleme cum ar fi deshidratarea.

 Iti oferim cateva informatii despre febra, cum sa o masori, cum sa o tratezi si cand sa chemi doctorul.

 Informatii despre febra

 Febra apare cand “termostatul” intern al organismului ridica temperatura corpului pete nivelul normal. Acest termostat se gaseste intr-o parte a creierului numita hipotalamus. Acesta stie care e temperatura normala a corpului (aproximativ 37 de grade Celsius) si va trimite mesaje organismului sa mentina aceasta temperatura.

 Citeşte continuarea pe Sfatulparitilor.ro


×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close