Antena 3 CNN Life Familie Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă în România

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă în România

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă în România
Sursa foto: Foto: onthewaytoithaca.wordpress.com
14 Apr 2012   •   19:30
Update 20.40    Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a fost adusă, sâmbătă, la ora 20:30, cu un avion special, pe Aeroportul Internaţional 'Henri Coandă', de Delegaţia Patriarhiei Române condusă de Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Varsanufie Prahoveanul.

Ca în fiecare an, mii de credincioşi s-au adunat, sâmbătă, în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim pentru a participa la ceremonia coborârii Luminii Sfinte a Învierii, cu ocazia Paştelui ortodox. Ceremonia, simbol al eternităţii, păcii şi Învierii lui Hristos, este unul dintre momentele esenţiale ale tradiţiei liturgice ortodoxe.

Pentru a asigura buna desfăşurare a evenimentelor, peste 1.000 de poliţişti au fost mobilizaţi în centrul vechi al Ierusalimului, în special în zona Sfântului Mormânt al lui Iisus Hristos.

Patriarhul ortodox al Ierusalimului, Theophilos al III-lea, a ieşit din biserică având Lumina sfântă a Învierii, pe care a răspândit-o credincioşilor. Lumina Sfântă a fost purtată în procesiune prin centrul vechi al Ierusalimului, conform unei tradiţii datând din secolul al IV-lea.

Detaliile despre originea "focului sfânt" sunt un secret bine-păstrat de către ierarhia clericală ortodoxă.

Delegaţia Patriarhiei Române condusă de Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Varsanufie Prahoveanul, va aduce Lumina Sfântă sâmbătă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cu un avion special, relatează Agerpres. De la Aeroportul International Henri Coandă, avionul special va duce Lumina Sfântă la Suceava, Cluj-Napoca, Satu Mare şi pentru clerul şi credincioşii din nordul ţării. Reprezentanţii Patriarhiei Romane din nordul ţării sunt asteptaţi la aeroporturile din Suceava (în jurul orelor 19.30), Cluj-Napoca (în jurul orelor 20.30) şi Satu Mare (în jurul orelor 21.30).


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close