Antena 3 CNN Life Familie Nu te panica! Top 7 motive din cauza carora ciclul iti poate intarzia, chiar daca nu esti insarcinata!

Nu te panica! Top 7 motive din cauza carora ciclul iti poate intarzia, chiar daca nu esti insarcinata!

Nu te panica! Top 7 motive din cauza carora ciclul iti poate intarzia, chiar daca nu esti insarcinata!
29 Oct 2014   •   14:57

Orice femeie se poate duce cu gandul catre o eventuala sarcina atunci cand ii intarzie ciclul aproximativ o saptamana sau mai mult. Chiar si cele care stiu ca folosesc mijloace contraceptive pot intra in panica: oare chiar mi-am luat pilula sau nu cumva am uitat?! Ah, s-a rupt un pic prezervativul, oare nu cumva a ajuns o picatura inauntru?! Daca n-am calculat bine perioada fertila si am incurcat zilele, astfel fiind posibil sa raman gravida?! Si tot asa… Site-ul Thefrisky.com ofera un top 7 al motivelor care pot conduce la o intarziere a ciclului, dincolo de cel al unei sarcini.  

 

1. O schimbare in rutina zilnica Fie ca mergi la un nou job, fie ca ti-ai schimbat ora la care te trezesti, fie ca te pregatesti, emotionata, sa pleci intr-o vacanta mult asteptata, toate pot fi motive suficient de puternice ca sa-ti intarzie ciclul. Ciclul e o chestiune regulata si atunci cand intervin nereguli, adica schimbari de rutina, organismul feminin reactioneaza prompt. Asadar, daca, de exemplu, pleci in Franta, si timp de o saptamana nu faci nimic, decat mananci branzeturi si sa bei vin, in timp ce tu esti obisnuita sa muncesti toata ziua si sa bei apa plata, e foarte posibil ca ciclul menstrual sa sufere dereglari.

 

 

2. Stresul Emotiile, in special cele negative, au o influenta majora asupra ciclului menstrual. Si daca la astea mai adaugi si panica intarzierii ciclului, el ar putea intarzia si mai mult! Mama Natura isi spune cuvantul…

 
 

 Citeste continuarea aici.


×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close