Antena 3 CNN Life Familie (P) Creșterea şi îngrijirea unui copil la rang de viață modernă – dotările părinților ghidat de Baby Trend

(P) Creșterea şi îngrijirea unui copil la rang de viață modernă – dotările părinților ghidat de Baby Trend

(P) Creșterea şi îngrijirea unui copil la rang de viață modernă – dotările părinților ghidat de Baby Trend
23 Apr 2018   •   11:47

În contextul actual, creșterea și îngrijirea unui copil depinde de folosirea unor dispozitive sau a unor produse fără de care misiunea este cu mult mai îngreunată. Orice părinte își caută calea mai facilă de a bifa atenția pentru fiecare aspect și nevoia legată de propriul copil; va salva timp pentru joc și joacă. Așadar viața modernă pare să dicteze imposibilitatea de a nu ține cont de anumite dotări, făcute încă din primele zile de viață ale nou născutului.

De ce are nevoie un părinte pentru a-și ușura munca de îngrijire a unui copil

Dacă ne raportăm încă de la început, amenajarea spațiului pentru copil este primul pas în a-i oferi acestuia spațiul binemeritat. Studiile arată că un copil își câștigă independenţa dacă va dormi separat de părinți. Așadar este nevoie de un pat special pentru categoria sa de vârstă. Implicația acestei decizii merge și mai departe și ține de relația mamă-copil, mamă-tată.

În orice caz, pentru confortul tuturor membrilor de familie, este indicat să se separe spațiile pentru dormit. Pentru cei mai panicați dintre părinți, există varianta de pătuț ce permite posibilitatea de co-sleeping. Spre exemplu la www.babytrend.ro se regăsesc opțiuni de pătuț din lemn, cu o laterală culisabilă sau detașabilă, unele pliabile, altele cu leagăn inclus. Alte dotări țin de modalitatea în care fiecare părinte consideră că poate relaxa copilul: carusel muzical, jucării etc.

Dar ce ar fi o cameră fără alte completări? Piese de mobilier destinate a fi folosite pentru copil exclusiv se adaugă de asemenea pe lista de necesități. Cel mai adesea un dulap pentru toate lucrurile acestuia, dar și o comodă ce se poate transforma și în spațiu de înfășat.

Cu ce se continuă? Nevoile copilului în primele luni sunt cele primare: dragoste maternă – drept pentru care părinții încearcă să folosească tot felul de sisteme automate ce ușurează din alte munci și permite mai mult timp cu propriul copil – hrană și somn, igienă și plimbare. Așadar, va începe lungul șir de dotări: pompă pentru a stimula lactaţia, biberoane, tetine și sterilizatoare dacă cel mic va fi hrănit cu formulă de lapte. Urmează cosmeticele, cadiţa și alte produse aferente acestui segment.

Cât despre plimbare, căruciorul devine un interes absolut. Acesta se poate folosi încă din primele zile de viață și dacă se ține cont de un stil practic, acesta poate avea diverse componente pentru a nu mai face achiziții separate. Așadar, un coș auto se impune pentru cei care realizează cel mai adesea transport cu mașină. Un landou este necesar pentru confortul nou născutului, urmând ca partea sport să facă trecerea la etapa de vârstă de după 6 luni.

Cărucioarele sunt dintre cele mai complexe sisteme la ora actuală. Au rol de protecție din toate punctele de vedere și sunt menite să fie imaginea confortului la cel mai înalt grad. Unele include protecție solară, huse speciale pentru orice tip de vreme. Baby Trend spre exemplu include mii de modele, categorizate pe criterii de buget și dotări.

Povestea nu se încheie aici. Articole de îmbrăcăminte și alte accesorii, apoi cele ce țin de ritualul mesei, după începerea diversificării sunt de asemenea lucruri de luat în seamă. Practic în funcție de fiecare categorie de vârstă există o constantă a shopping-ului.

Câte dintre acestea sunt absolut necesare? Fiecare vede lucrurile diferit. Sunt părinți care mizează pe stilul modern și pe dotări de orice fel, pentru ca mici lucruri să fie realizate în cel mai facil mod. Mâncarea de bebeluș nu trebuie să ocupe prea mult timp, așadar robotul de bucătărie performant va face treaba. Legănatul nu trebuie să fie un chin căci există leagăne speciale pentru cei mici, încă de la ziua cea dintâi din viața acestuia.

Fiecare accesoriu cumpărat are un scop bine definit. Orice părinte știe la ora actuală cât de mult s-au schimbat lucrurile față de trecut, așadar preferă să profite de acest aspect. Pentru că și părinții lor ar fi dorit să aibă astfel de unelte, însă societatea la acea vreme nu era așa generoasă, soluțiile de acest gen nu prea existau. Din fericire, acum există o întreagă industrie destinată acestui segment. Baby Trend, magazin online de cărucioare pentru copii, scaune auto, pătuțuri din lemn, scaune masă și nu numai, este o demonstrație în acest sens.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close