Antena 3 CNN Life Familie Pentru bărbaţi: Ce spun fanteziile tale sexuale despre tine

Pentru bărbaţi: Ce spun fanteziile tale sexuale despre tine

Pentru bărbaţi: Ce spun fanteziile tale sexuale despre tine
21 Ian 2013   •   20:39
Orice bărbat are fantezii sexuale. Te-ai întrebat vreodată de unde vin fanteziile sexuale şi ce înseamnă? De ce, spre exemplu, un anumit tip de dormitor îl excită pe un bărbat în vreme ce asupra altuia nu are nici un fel de efect? Răspunsul poate fi găsit în conflictele din psihicul tău sau în experineţele din copilărie. În continuare, folosing o combinaţie dintre cercetări şi teorie psihologică, vom diseca 4 tipuri de femei despre care bărbaţii au fantezii sexuale şi ce spune fiecare dintre ele despre tine.
 
 
Fantezii sexuale # 1: Dominatoarea
Poate suna ciudat, însă dacă este cel mai mic copil al familiei şi ai cel puţin o soră mai mare, s-ar putea să ai fantezii cu o femeie, căreia sexual vorbind, îi place să conducă. În viaţa reală, de asemenea, s-ar putea să ai o parteneră care este cea mai mare dintre copiii familiei şi să aibă un frate mai mic sau mai tânăr decât tine.
Deşi sună incestuos, nu trebuie să-ţi faci griji; cercetările au arătat că femeile sunt cu 40% mai interesate dacă partenerul este cel mai mic dintre copiii familiei. Alternativ, dacă în relaţia părinţilor tăi, mama a fost cea care a condus atunci poţi avea fantezii cu femei dominatoare pentru că femeia la conducerea în relaţie este modelul pe care l-ai avut în familie.
Fantezii sexuale # 2: Model sau actriţă
Dorinţa intensă de a fi cu o femeie foarte frumoasă pentru modul în care arată şi nu pentru ceea ce ea este este un semn că ai tendinţe narcisiste. Dacă în viaţa de zi cu zi refuzi să te întâlneşti cu femei care nu arată spectaculos, posibilitatea de a avea înclinaţii narcisiste creşte exponenţial. Potrivit cercetătorilor în domeniu tu vezi femeia atractică ca pe un trofeu.
Un studiu recent a scos la iveală 7,7% dintre bărbaţi îndeplinesc criteriile de personalitate narcisistă într-un anumuit moment al existenţei lor, iar 75% dintre oamenii care suferă de acestă tulburare sunt bărbaţi.
 
 
Fantezii sexuale # 3: Femeia alfa
O interpretare a fanteziilor repetate cu femeia alfa este că te angajezi într-o identificare proiectivă. Identificarea proiectivă este destul de întâlnită în cupluri când o persoană îşi proiectează fanteziile sau dorinţele spre cealaltă persoană care începe să se comporte comform acestor fantezii. Spre exemplu, dacă ai crescut într-o familie unde discuţiile despre bani sau avariţei erau un subiect tabu, te vei simţi vinovat dacă îţi doreşti lucruri materiale. Însă fanteziile cu o femeie de succes din punct de vedere financiar îţi permit să ai bani fără să simţi că tu vei fi devenit o persoană avară. Identificarea proiectivă poate juca un rol important în fatenziile tale mai ales dacă ai observat că femeile cu care te întâlneşti de obicei au tendinţa de a se transforma în puternice animale de pradă la un moment dat în timpul relaţiei voastre.
 
 
Fantezii sexuale # 4: Porno star sau sau cu o femeie care face striptease
Sexul într-o relaţie monogamă cu o femeie înseamnă că la un moment dat ştiţi absolut totul despre celălalt ca şi despre fanteziile sale. Iar sexul într-o relaţie romantică, în special pentru femei, începe mai degrabă în minte, decât în altă parte.
Un studiu recent, spre exemplu, a descoperit că 35% dintre femeile cărora li s-a dat pilule placebo despre care li s-a spus că le va creşte libidoul au mărturisit că s-au simţit mai dornice de amor iar viaţa lor sexuală s-a îmbunătăţit. În schimb, sexul în filmele porni se focusează pe organele genitale. Fanteziile despre sexul cu un stare porni, ar putea spune despre tine că îţi este teamă de intimitate, ca şi în acest scenariu din care lipsesc seducţia şi preludiul, doi factori critici când vorbim despre satisfacţia sexuală a partenerei.
 
 
 
La urma urmei, fanteziile întotdeauna au o semnificaţie personală profundă. Explicaţiile oferite mai sus sunt simple posibilităţi despre ce sugerează despre caracterul tău o fantezie anume. Dacă n-ai regăsit aici nici una dintre fanteziile tale obişnuite însă doreşti dă afli mai multe despre gândurile tale erotice, analizează-ţi copilăria, ce poziţiei ocupai în familei, ce timp de personalitate ai precum şi primele experienţele sexuale iar înţelesul ascuns din fantezii ar trebui să devină clar.




Citeste zilnic sfaturi si informatii despre sex pe PROBLEMESEX.

×
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close