Prieteni cu beneficii: 10 argumente pro şi contra

03 Dec 2012   •   21:25
Prieteni cu beneficii: 10 argumente pro şi contra
Poti oare fi prieten cu o femeie, sa imparti din cand in cand patul cu ea si emotional sentimentele dintre voi sa ramana la stadiul de prietenie? Si, daca alegi sa intri intr-o asemenea relatie, stii oare ce ai de castigat si ce ai de pierdut? In onorea filmului „Prieteni cu beneficii”, specialistii de la glo.msm au dezvaluit la ce trebuie sa te astepti cand esti intr-o relatie ca aceasta. Iata atat argumentele pro cat si cele contra unei prietenii cu beneficii:

 

 

1. Pro: Este usor Va cunoasteti deja, iesiti de multe ori impreuna, hormonii tropaie in voi si niciunul dintre voi nu are pe cineva special si … cu totii avem nevoi. In niciun moment nu va prefaceti ca exista dragoste intre voi, o relatie sau o intimitate „reala”. Sunt doar doi prieteni care, ocazional, isi dau hainele jos si fac nebunii.
 

2. Contra: Este prea usor
Indiferent ca esti prea lenes/a sa iesi la o intalnire sau iti este teama sa nu fi ranit, scenariul ar putea fi un reazam pentru tine. In general, o astfel de relatie functioneaza cand nu-ti prea pasa de el/ea. Relatiile normale se bazeaza pe a oferi, dar prietenia cu beneficii implica mai mult a primi decat a oferi.. In plus, cand ai parte de tot sexul pe care ti-l doresti, cand ti-l doresti, nu mai ai nici un motiv sa cauti si sa intalnesti potentiali/le parteneri/e.

 

 

3. Pro: Sparge un tipar Fara angajament, fara implicare emotionala, prietenia cu beneficii inseamna sex fara responsabilitatile unei relatii romantice, datorita faptului ca independenta ta nu are de suferit si, prin urmare, viata ta nu va trebui sa se schimbe prea mult. In plus, de vreme ce inca exista credinta ca o femeie nu poate face sex fara sa se implice emotional, o urmasa a Evei se va simti o non-conformista care sparge tiparele.

 

 

4. Contra: Distruge o prietenie Cealalta fata a monedei este ca s-ar putea sa va percepti ca niste obiecte de generat placere si tot ceea ce va lega inainte a disparut. In aceasta situatie sexul inlocuieste ale aspecte ale relatiei de prietenie, care odinioara va faceau placere, precum iesiri la film impreuna sau la cina sau chiar prietenia insasi ar putea sa dispara.

 

 

5. Pro: Creste increderea in fortele proprii Daca ai fost in stare sa-ti duci amicul/a in dormitor, atunci te simti bine in prezenta lui/ei. Si, de obicei, cu cat mai lipsit/a de inhibitii esti cu atat mai bun va fi sexul si vei deveni din ce in ce mai increzator in dormitor. In plus, ai si putea invata cate ceva din aceste experiente.

 

 

6. Contra: Creste confuzia Chiar daca sexul creeaza intimitate, te poate face, de asemenea, vulnerabil/a, ceea ce aduce confuzie in ecuatia „fara obligatii”. Mai mult unul dintre parteneri si-a putea dori, la un moment dat, mai mult, iar asta poate duce la o rupere totala a relatiei voastre de prietenie.

 

 

 

7. Pro: Mai putina presiune

Mai ales in timpul facultatii te poti distra cu orice doresti. Atunci nu exista „trebuie sa” ci doar „vreau sa” si atunci poti intelege de ce multi oameni vor sa fie implicati intr-o asemenea relatie. In plus, daca faci sex in mod regulat, hormonii nu te vor impiedica sa iei cea mai buna decizie cand incepi sa cauti un/o potential/a partener/a pentru o relatie romantica pe termen lung.

 

 

8. Contra: Mai multa ciudatenie

Daca incepi sa te intalnesti cu cineva cu care speri sa ai o relatie pe termen lung, iar el/ea afla ca te culci cu cel/a mai bun/a prieten/a atunci toti va veti simti inconfortabil. Mai exista si posibilitatea sa te simti vinovat/a ca pui punct unei prietenii cand altcineva isi face aparitia in peisaj. Si apoi sentimentul de vinovatie cand trebuie sa te intorci la persoana respectiva. Desi stii ca prietenia cu beneficii este o relatie fara obligatii, uneori, nu te simti in apele tale.

 

 

9. Pro: Este o sansa pentru a descoperi iubirea

Studii recente realizate de Universitatea Iowa au demonstrat ca relatiile pur sexuale nu elimina posibilitatea dezvoltarii unei relatii romantice in viitor, atat timp cat ambii sunt gata sa se implice intr-o relatie pe termen lung. O prietenie cu beneficii poate fi baza unei relatii pe termen lung: cand, initial, nu esti ingrijorat/a de directia in care vor evolua lucrurile, nu exista presiune, iar relatia se poate dezvolta in mod natural.

 

 

10. Contra: Te poti alege cu inima zdrobita

Daca una dintre persoane spera la o relatie romantica, iar celeilate persoane nici nu-i trece prin gand un asemenea scenariu, atunci legatura dintre parteneri  poate fi distrusa cand gelozia si resentimentele ies la suprafata. Tocmai de aceea, este indicat ca o prietenie cu beneficii sa nu depaseasca cateva luni pentru ca, in caz contrar, cineva va fi ranit, barbatul sau femeia.


Citeste zilnic sfaturi si informatii despre sex pe PROBLEMESEX.

 

Parteneri
x close