Antena 3 CNN Life Familie Principalele probleme sexuale cu care se confrunta barbatii

Principalele probleme sexuale cu care se confrunta barbatii

Principalele probleme sexuale cu care se confrunta barbatii
31 Iul 2012   •   22:47

O disfunctie sexuala pe care, generic, o putem numi “problema” sexuala, se refera la orice impediment care nu permite unui barbat sau unui cuplu sa simta pe deplin placerea sexuala. Specialistii spun ca un ciclu sexual complet prezinta patru faze, numite: excitare, “platou”, orgasm si rezolutie.

 

Cu toate ca studiile de specilitate confirma ca 43% dintre barbati si 31% dintre femei reclama varii disfunctii sexuale, totusi, ele raman un subiect delicat si foarte greu de abordat pentru oricine. Vestea buna este ca marea majoritate a acestor disfunctii sexuale este tratabila, iar asta este un motiv suficient de puternic sa te determine sa deschizi subiectul in fata medicului tau, dar si a partenerului de viata.

 

 

Ce anume determina aparitia acestor disfunctii sexuale la barbati? Inainte de orice, este bine sa stim ca principala cauza a aparitiei acestor probleme poate fi atat de natura psihica, cat si fizica.

Cauze fizice: multe afectiuni adiacente pot conduce catre disfunctii sexuale. Lista poate fi destul de lunga si cuprinde: diabet, probleme vasculare, hipertensiune arteriala, disfunctii neurologice, dereglari hormonale, disfunctii ale rinichilor, abuz de alcool sau droguri, iar lista poate continua.

Cauze psihice: anxietate si stres la locul de munca, grija permanenta fata de performanta sexuala, depresia, sentimentul de vinovatie, alte efecte tarzii ale unor eventuale traume sexuale suferite in copilarie.


Citeşte continaurea pe Problemesex.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close