Antena 3 CNN Life Familie Probleme sexuale la bărbaţi

Probleme sexuale la bărbaţi

Probleme sexuale la bărbaţi
29 Apr 2013   •   16:11
 

Nu de puţine ori femeile se plâng că ele ajung la orgasm, nu însă şi partenerii lor ceea ce le creează un sentiment de vinovăţie şi frustrare în mod egal. Multe dintre ele nu ştiu cum să reacţioneze la faptul că soţul n-a avut orgasm: ar trebui să fie supărate sau deprimate? În plus, cum ar trebui să se simtă partenerul.  

Deşi, nu toţii bărbaţii ştiu lucrul acesta, nu trebuie să ejaculeze pentru a avea orgasm. Acest fenomen a fost observat prima oară în 1950 de către faimosul cercetător pe probleme sexuale, Robert Kinsey. De atunci, cercetătorii moderni au aflat că unii bărbaţi nu ejaculează decât la minute bune după ce au avut orgasm, în vreme ce alţii pot avea atât orgasm cât şi ejaculare în timpul unei partide sexuale, însă, dacă în aceeaşi seara mai fac amor vor avea doar orgasm fără ca acesta să fie urmat de lichid seminal.

 

Bărbaţii care se confruntă cu probleme sexuale, mai exact nu ejaculează, au declarat că au alte experienţe psihologice, care pot fi numite orgasmice. Unii dintre ei au descris senzaţiile ca fiind plăceri intense localizate în special în zona mediană a corpului urmate de un sentiment de uşurare, pe când alţii au spus că plăcerea le cuprinde întregul trup. Însă este greu de spus cât din aceste senzaţii sunt fizice şi cât psihice. Însă chiar dacă nu este vorba despre un orgasm normal în cazul lor, a fost înregistrate contracţii ale muşchilor pelvieni ca şi un ritm cardiac crescut alături de o creştere a tensiunii arteriale. Chiar dacă un bărbat nu are ejaculare asta nu înseamnă cu nu experimentează plăcerea orgasmică.

 

Câteodată, unii bărbaţii se confruntă cu alte probleme sexuale, ce poartă denumirea de ejaculare retrogradă, adică lichidul seminal în loc să fie expulzat ajunge în vezica urinară de unde va fi eliminat mai târziu prin urina. Printre cauzele apariţiei ejaculării urinare se numără diabetul, administrarea unor medicamente şi intervenţii chirurgicale în zona genitală sau abdominală.

Este adevărat că această problemă poate fi enervantă pentru ambii parteneri, mai ales dacă nu înţeleg fenomenul. Însă atât timp cât partenerul arată că se bucură de partidele de dragoste nu ar trebui ca soţia să fie deranjată de fenomen. Însă această problemă sexuală poate să degenereze doar în cazul în care cei doi soţi vor copii. Întrucât bărbatul nu poate expulza lichidul seminal cei doi pot avea copii decâat prin inseminare artificială.



Citeste zilnic sfaturi si informatii despre sex pe PROBLEMESEX.RO.



×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close