Antena 3 CNN Life Familie Regulile de aur ale unui machiaj perfect

Regulile de aur ale unui machiaj perfect

Regulile de aur ale unui machiaj perfect
de O.P.    |    19 Mai 2014   •   13:11

Femeile se uita, adesea, cu ochi critici la alte reprezentante ale sexului frumos care dau gres in machiaj. Totusi, cat de bine stiu regulile unui machiaj reusit pentru a-si permite sa critice?! Chiar daca, teoretic, sunt puse la curent cu bazele machiajului, orice femeie poate da gres in fata oglinzii. Spre exemplu, sa iasa pe strada fara a-si da seama ca fondul de ten aplicat pe fata se termina brusc sub mandibula, creand un efect neplacut estetic intre chip si gat. Iata cum pot fi evitate astfel de situatii!

Alegerea fondului de ten
Indicat este sa-ti cumperi un fond de ten dupa ce l-ai testat la lumina naturala. Dar, pana una alta, acest produs de make-up se cumpara din interior, din magazine inchise, nu din spatii deschise. Totusi, pentru a nu da gres, poti face in felul urmator: alege nuantele pe care vrei sa le testezi si aplica in zone diferite pe gat. Ulterior, iesi afara din magazin si cu o oglinda mica verifica cum arata fondul de ten intins pe gat la lumina zilei. Doar asa iti poti da seama care este nuanta care iti “imbraca” cat mai putin vizibil pielea, mascandu-ti doar imperfectiunile fara sa-ti “zugraveasca” fata. Abia dupa acest mic test intoarce-te la magazin si achizitioneaza-ti fondul de ten.

Umplerea sprancenelor
Sprancenele frumos pensate, uniforme ca linie si cromatic, pot face diferenta intre un chip placut la vedere si unul care lasa de dorit estetic. Pana una alta, sprancenele sunt precum coafura: ambele incadreaza fata. Dupa un pensat profesionist, multe femei au nevoie de ceva in plus pentru a-si umple sprancenele, mai ales daca acestea sunt usor mai rare sau prezinta goluri pe alocuri. Ce alegi? Creionul de sprancene sau fardul de sprancene? Recomandat este fardul! Creionul risca sa ti le contureze in mod excesiv, rigidizandu-ti chipul. In schimb, fardul, care trebuie ales intotdeauna intr-o nuanta mai deschisa decat culoarea firelor de par din sprancene, iti contureaza linia fara a-ti rigidiza lookul.

Continuarea pe lyla.ro

×
Subiecte în articol: machiaj
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close