Antena 3 CNN Life Familie Sfaturi ca să te bucuri de sex la orice vârstă

Sfaturi ca să te bucuri de sex la orice vârstă

Sfaturi ca să te bucuri de sex la orice vârstă
05 Iul 2013   •   16:17

O viata sexuala activa si sanatoasa ar trebui sa fie o componeta importanta a vietii la orice varsta, chiar si atunci cand imbatranesti. Insa, uneori, schimbarile fizice determinate de varsta sau chiar rutina sexuala pot duce la lipsa satisfactiei in dormitor. Daca viata ta sexuala este deteriorata sau daca simti ca tu si partenera ta va aflati pe o panta descendenta din punct de vedere sexual, exista cateva lucruri care va pot condimenta relatia si sa va ajute sa va bucurati din nou de sex.

 

1. Sexul sanatos si imbatranirea: de ce dispare pasiunea Exista multe cauze pentru care, considera oamenii de stiinta, dorinta si functiile sexuale au tendinta de a merge in jos odata cu trecerea anilor. Iata cateva dintre ele:

- menopauza;



 
- disfunctiile erectile;

- durerea si disconfortul;

- alte probleme de sanatate;

- medicamentatia;

- problemele emotionale.

 

 

2. Cum sa readuci pasiunea in dormitor Daca esti in cautarea unor modalitati de a mentine o viata sexuala sanatoasa sau sa readuci pasiunea in realtia de cuplu, ia in calcul urmatoarele trucuri sexuale:

- fii creativ. Incearca abordari diferite pentru ca asta este cea mai buna modalitate de a condimenta viata sexuala. Puteti adauga jucarii pentru adulti in dormitor sau incerca noi pozitii.

- fii aventuros. Orice schimbare de la sexul obisnuit poate reaprinde pasiunea. Daca voi ati facut mereu sex seara, incearca sa o faceti dimineata. Daca de obicei, faceti dragoste in dormitor, incercati o noua locatie.

- fanteziile sexuale. Poate fi dificil sa discuti cu partenera ta despre problemele voastre sexuale. Insa, in loc sa va concentrati pe lipsa satisfactiei din dormitor, incercati sa vorbiti despre fanteziile voastre sexuale si roaga-ti partenera sa-si imparta fanteziile cu tine. Discutia despre cele mai intime dorinte este o forma excelenta de preludiu.

- ia conducerea. Daca partenera este cea care initiaza partidele de amor, incearca s-o faci si tu. Aceasta schimbare poate fi o cale buna de a adauga sare si piper in pat.

- redescopera preludiul. Persoanele aflate in relatii de lunga durata au tendinta de a sari peste preludiu, insa daca aveti probleme cu excitatia, preludiul poate fi solutia pentru a intra in starea potrivita pentru amor si sa va bucurati de el.

 

Daca aveti probleme cu lipsa dorintei sau a functiilor sexuale care interfereaza cu capacitatea de a te bucura de sex, vorbeste cu doctorul de familie. Adesea, tratamentele simple va pot ajuta sa aveti o viata sexuala activa si sanatoasa.


Citeste zilnic sfaturI si informatii despre sex pe PROBLEMESEX.RO.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close