Exista o serie intreaga de alimente care influenteaza in mod direct cantitatea si calitatea spermei la barbati. Daca vrei sa nu ai probleme in ceea ce priveste fertilitatea, iata ce alimente ar trebui sa consumi, potrivit specialistilor de la Askmen.

 

1. Stridiile Daca vrei putin “combustibil” pentru demaraj, consuma stridii. Cat poti de multe si cat poti de des. Studiile de specialitate au demonstrat ca aceste moluste contin aminoacizi in cantitati importante, care nu fac altceva decat sa ajute producerea de testosteron  la barbati si progesteron la femei. Si cand nivelul hormonal e ridicat, asta inseamna o activitate sexuala mai intensa.

 

2. Ciocolata neagra Nu intamplator Valentine’s Day este marcat de cupluri prin oferirea de produse de ciocolata. Ciocolata neagra contine L Arginina, un puternic aminoacid care dubleaza cantitatea de sperma si spermatozoizi. Si aceeasi L Arginina se pare ca are darul de a creste si placerea sexuala.

 

3. Maca Aceasta planta este folosita de secole pe linie sexuala si se pare ca a dat rezultate: are darul de a creste apetitul sexual si de a stimula din punct de vedere erotic. Totodata, creste motilitatea spermatozoizilor iar consumul regulat de maca creste si cantitatea de sperma produsa.

 

4. Banana Toata lumea stie celebra zicala conform careia un mar pe zi tine doctorul departe. Dar daca vrei sa alungi problemele legate de fertilitate, terbuie sa consumi o banana pe zi, macar. Ele contin o enzima care creste puternic libidoul, dar sunt si o sursa importanta de vitamina B, care ajuta productia de stamina.

 

5. Sparanghel Una dintre conditiile de crestere a cantitatii de sperma din organism conincide cu eliminarea radicalilor liberi din corp. O dieta cu sparanghel ajuta la crearea acestui proces. Sparanghelul detoxifica intregul organism si vine cu aport mare de vitamina C care impiedica procesul de oxidare al spermei.

 

6. Nucile Cine vrea o sperma sanatoasa si abundenta trebuie sa consume nuci. Nucile contin Omega3, amino acid esential in imbunatatirea problemelor de circulatie, si, deci, de irigare inclusiv a organelor genitale. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca un consum de 7 nuci pe zi diminueaza nivelul colesterolului din organism si reduce  incidenta bolilor cardiovasculare.

 

7. Semintele de dovleac

Semintele de dovleac contin fitosterol, element important care mareste productia de testosteron si contribuie la mentinerea starii de sanatate a prostatei.  Si semintele de dovleac, ca si nucile, contin cantitati importante de Omega 3, cu aceleasi proprietati miraculoase.

 

 

8. Ginseng

Inca din antichitate, barbatii asiatici consumau mereu ginseng pentru virilitate si fertilitate. Mai tarziu, specialistii au decis sa-i acorde atentia cuvenita si au demonstrat stiintific proprietatile miraculoase ale ginsengului. Consumul de ginseng a imbunatatit nivelul hormonal si a crescut libidoul intr-un experiment de laborator facut pe soareci. Apoi consumul de ginseng si beneficiile sale sexuale au fost confirmate pe un procent de barbati cu disfunctii de erectie, iar dintre acestia, ulterior 60% au confirmat imbunatatiri sexuale.

 

9. Usturoiul

Usturoiul are nenumarate proprietati, fiind recomandat in tratamentul racelilor sau pentru afectiuni cardiovasculare. Dupa ani de studii s-a dovedit si faptul ca acelasi usturoi imbunatateste considerabil cantitatea si calitatea spermei. Atentie, insa, cand il consumati: e bine sa fiti siguri ca in ziua respectiva nu va intalniti cu nimeni.

 

10. Fructele Goji

Sunt pline de antioxidanti puternici care imbunatatesc circulatia sangelui, combat procesul de oxidare si mentin temperatura organelor sexuale masculine la un nivel optim pentru producerea unei sperme de cea mai buna calitate. Multi medici considera ca fructele goji imbunatatesc productia de stamina si consumul lor sta la baza unei vieti sexuale sanatoase.


Citeste zilnic sfaturi si informatii despre sex pe PROBLEMESEX.