Specialistii spun ca atunci cand ai decis sa aduci modificari dietei tale, pentru a fi sanatos si potent, trebuie sa lucrezi strategic. In loc sa-ti interzici anumite alimente, trebuie sa  introduci mereu altele bune. Si cu cat vei adauga mai multe alimente sanatoase, treptat, ele vor de la sine lua locul celor nesanatoase. Cu timpul, vei deveni din ce in ce mai sanatos si mai plin de energie, iar acest lucru se va resimti si asupra vietii tale sexuale! Iata numai cateva exemple:

 

 

1. Nuci braziliene Contin o cantitate foarte mare de selenium, element care combate cancerul de prostata. In plus, intaresc sistemul imunitar si sunt bune si pentru glanda tiroida.

 

 

2. Suc de rosii Rosiile contin licopen, un antioxidant extreme de important pentru organism care protejeaza impotriva cancerului. De asemenea, s-a avansat ideea conform careia barbatii care mananca regulat rosii, sunt mai feriti de cancerul de prostata, insa nu s-a dovedit inca stiintific acest lucru.

 

 

3. Soia Cea mai puternica protectie impotriva cancerului de prostata s-a dovedit pana acum a fi soia. Si aici includem si derivatele, precum branza tofu, laptele de soia si oricare alta forma alimentara.

 

 

4. Mix de legume Legumele au o multime de proprietati, vitamine si minerale, toate unice si cu un rol esential in mentinerea sanatatii corpului. Cu cat sunt mai variat colorate, cu atat acopera o gama mai larga de vitamine.

 

 

5. Legume portocalii Au un continut mare de betacaroten, luteina si vitaminaC. Aici intra ardeiul gras galben, dovleacul, morcovul si cartofii dulci.

 

 

6. Legume cu frunze verzi Ne referim la spanac, salata, care imbunatatesc vederea si sunt o bariera impotriva cancerului de prostata. Totodata, au un rol de antiimbatranire al musculaturii.

 

 

7. Cartof copt in coaja

Este un fel de mancare extrem de sanatos si foarte usor de preparat. Si, in mod surprinzator, contin foarte multa vitamina C. Asadar, lupta impotriva bolilor de inima, artritelor si cancerului.

 

 

8. Oua

Furnizeaza luteina, proteine si fier, dar doar daca mananci oul intreg. Chiar daca galbenusul creste colesterolul, este principala sursa de proteina si de acolo vine si gustul oului. Totusi, daca ai probleme cu colesterolul, intreaba-ti medicul cate oua pe saptamana ai voie sa mananci.

 

 

9. Cereale

De aici vin fibrele si plusul de energie. Daca esti atlet sau oricum faci sport de performanta, cerealele sunt esentiale in alimentatia ta. Nu toate cerealele, insa, au acelasi nivel bogat de fibre, opteaza pentru cele integrale.Nu trebuie sa renunti neaparat la marca ta favorite de cereale, insa combina-le cu cele integrale sau cu o mana de nuci crude.

 

 

10. Orez brun

Vorbim, din nou, de o sursa importanta de fibre, care poate fi combinata cu o buna parte din legumele colorate de care vorbeam mai sus, si astfel se poate obtine una dintre cele mai sanatoase mese pe care le poti manca. In plus, orezul nu ingrasa si astfel cu ajutorul lui iti poti controla greutatea mult mai usor.

 

 

11. Zmeura si alte fructe de padure

Contin antioxidanti foarte importanti cu rol atat asupra fizicului, cat si asupra psihicului. Oricum, antioxidantii sunt principalele elemente care lupta impotriva cancerului. Daca fructele de padure sunt greu de gasit intr-o anumita perioada a anului, le poti incerca si pe cele congelate!

 

 

12. Cafea

Cand ai nevoie sa te energizezi, bea o ceasca de cafea! Cafeaua simpla nu are aproape deloc calorii, deci, nu ingrasa si e o optiune mult mai naturala si sanatoasa decat orice alta bautura energizanta.



Citeste zilnic informatii si sfaturi despre sex pe PROBLEMESEX.