Fructele care îngraşă mai mult decât credeai. Dr. Bilic: "Sunt un fel de super-food. Nu confundați!"

de Georgiana Adam    |    23 Feb 2021   •   14:25
Fructele care îngraşă mai mult decât credeai. Dr. Bilic: "Sunt un fel de super-food. Nu confundați!" Antena 3

Există un tip de fructe la care trebuie să fim foarte atenţi, dacă ţinem la siluetă, pentru că un nu număr foarte mare de calorii.

Ele sunt un fel de "super food", spune medicul nutriţionist Mihaela Bilic, iar mulţi dintre noi nici nu ne dăm seama cât de mult îngraşă, pentru simplul fapt că nu ne putem opri după câteva bucăţi.

Este vorba despre fructele oleaginoase, adică nuci, alune, semințe, migdale, fistic.

"Nu confundați!!

Mihaela Bilic: Fructele uscate sunt de 8 ori mai concentrate decât cele proaspete

Între fructele uscate și fructele oleaginoase e o diferență de 300 calorii.

Deși în supermarket sunt puse în cadrul aceluiași raion și de multe ori se găsesc împreună în cadrul aceluiași ambalaj, fructele uscate/deshidratate și fructele oleaginoase sunt 2 categorii de alimente complet diferite.

Fructele uscate (caise, prune, stafide, smochine) sunt de 6-8 ori mai concentrate decât fructele proaspete, conțin în principal glucide (fructoză) și au în medie 250 cal/100g.

Dr. Bilic: Porția corectă este de 4-5 fructe deshidratate și 8-10 nuci sau migdale. Da, doar atât!

Fructele oleaginoase (nuci, alune, semințe, migdale, fistic) sunt un fel de super-food, o esență de nutrienţi concentrați într-un volum mic: 40% grăsimi, 30% proteine, 20% glucide și 550-600cal/ 100g.

E drept că amândouă sortimentele trebuie mâncate cu bucata. Porția corectă este de 4-5 bucăți pentru fructele deshidratate și 8-10 bucăți când vine vorba de migdale, fistic sau sâmburi de nucă. Da, doar atât!", a explicat medicul nutriţionist Mihaela Bilic, pe pagina de Instagram.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close