Antena 3 Life Știinţă 90.000 de pământeni trimit vineri mesaje către Marte

90.000 de pământeni trimit vineri mesaje către Marte

28 Noi 2014   •   11:42
90.000 de pământeni trimit vineri mesaje către Marte
Sursa foto: Foto: www.planet-wissen.de

Radiotelescoapele de pe Terra vor transmite, vineri, 90.000 de mesaje către planeta Marte, pentru a celebra lansarea, în urmă cu 50 de ani, a primei sonde spaţiale care a vizitat planeta roşie, relatează Reuters.

Evenimentul "Beam Me To Mars" ("Trimite-mă pe Marte") a fost organizat de o companie americană specializată în strângerea de fonduri şi finanţarea programelor spaţiale, numită Uwingu.

Cei interesaţi vor putea trimite un mesaj radio digital către Marte, plătind pentru aceste servicii sume între 5 şi 99 de dolari.

Iniţiativa a atras mai multe celebrităţi, printre care se numără actorii Seth Green şi George Takei, care a interpretat personajul Hikaru Sulu din serialul TV "Star Trek".

Transmisiunea va începe după 22.00, ora României. Călătorind cu viteza luminii, mesajele radio vor ajunge pe Marte după 15 minute. Întreaga transmisiune va fi repetată de două ori.

"Deşi nimeni nu este încă pe Marte pentru a recepţiona mesajele, aici, pe Pământ, oamenii le vor auzi tare şi clar", a scris Uwingu pe pagina de internet a proiectului.

Uwingu, nume care înseamnă "cer" în swahili (limbă vorbită în ţări ale Africii de Est, cum ar fi Kenya şi Tanzania, n.r.), este o companie privată care strânge fonduri pentru finanţarea cercetărilor în domeniul spaţial şi a unor programe educaţionale.

În prezent, NASA are trei sonde pe orbita lui Marte şi doi roboţi pe suprafaţa planetei. Agenţia Spaţială Europeană şi India au fiecare câte un satelit ştiinţific pe orbita planetei roşii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close