Antena 3 Opinii Cine răspunde pentru morții de la Mineriadă. Adina Anghelescu, dezvăluiri din dosar

Cine răspunde pentru morții de la Mineriadă. Adina Anghelescu, dezvăluiri din dosar

de Adina Anghelescu    |    13 Iun 2020   •   16:01
Cine răspunde pentru morții de la Mineriadă. Adina Anghelescu, dezvăluiri din dosar
Sursa foto: Foto: captură Antena 3

Se împlinesc 30 de ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990. Deși, patru oameni au murit și alte câteva sute au fost răniți, dosarul a rămas fără răspuns.

”În 30 de ani, dosarul a fost într-un malaxor încâlcit al Justiției, iar abia în 2017 a ajuns în instanță. Sunt trei ani de când dosarul Mineriadei se află pe masa judecătorului de Cameră Preliminară.

În urmă cu un an, judecătorul de la ÎCCJ, domnul Constantin Iepure, a decis restitutirea dosarului pentru a fi refăcut în integralitate de către Parchet, fiind declarate nule toate actele realizate în perioada în 1990-2000 și automat și actele subsecvente.

S-a stabilit ca în acest dosar comeptența e a SIIJ, atrasă fiind calitatatea aceasta a SIIJ de unul dintre inculpați, magistratul Mugurel Florescu, acesta fiind partener de revoluție a lui Ion Iliescu.

În 18 februarie 2020, SIIJ a făcut contestație la decizia judecătorului de Cameră Preliminară, iar în urmă cu 3 săptămâni s-a dat termen pentru luna septembrie 2020.

Există două variante: admiterea ei, adică reluarea procesului și finalizarea sau dosarul se va duce către SIIJ”, a spus Adina Anghelescu.

×
Subiecte în articol: Adina Anghelescu Dosarul Mineriadei
Parteneri
x close