Antena 3 CNN Politică Ipoteză-șoc: Ce ascunde campania de linșare a președintelui Iohannis

Ipoteză-șoc: Ce ascunde campania de linșare a președintelui Iohannis

Ipoteză-șoc: Ce ascunde campania de linșare a președintelui Iohannis
Sursa foto: Foto: presidency.ro
20 Feb 2016   •   22:41
Președintele Klaus Iohannis a refuzat să ”un instrument” sau ”un aliat” al lui Traian Băsescu, a spus jurnalistul Sorin Roșca Stănescu, astfel că acum se confruntă cu un ”atac politic programat” împotriva sa, a concluzionat fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobrițoiu, sâmbătă, la Antena 3.
 
Șeful statului a văzut, în ultimele zile, ce înseamnă o campanie de linșaj, după ce declarațiile sale despre cazul evacuării Antena 3 au fost interpretate. Președinte nu a spus să nu se pună în aplicare o măsură a instanței, ci a atras atenția că nu trebuie pusă în pericol libertatea presei.

Prima reacție a președintelui Klaus Iohannis în cazul Antena 3: Libertatea de exprimare nu poate fi suprimată
 
Ulterior, șefului statului a revenit cu o altă declarație și a spus, încă o dată, să nu fie afectată libertatea de exprimare. Președintele Iohannis nu a spus să nu se aplice legea, ci doar să nu fie pusă în pericol libertatea presei.
 
”Klaus Iohannis a refuzat să devină, așa cum au crezut unii, un instrument sau cel puțin un aliat al lui Traian Băsescu”, a spus Sorin Roșca Stănescu, potrivit știripesurse.ro.
 
”Este un atac politic programat impotriva dvs (Antena 3 - n.r.). Oamenii vor să demonstreze că Iohannis și regimul său este slab și nu area capacitatea de reacție”, a spus și senatorul PNL Corneliu Dobrițoiu, sâmbătă, la emisiunea Q&A, de la Antena 3.
 
Mai mult, susține Dobrițoiu, această situație ar răspunde și unui avantaj al lui Traian Băsescu: urmează alegerea procurorilor. ”Și, ulterior, Klaus Iohannis va fi tocat”, a spus fostul ministru al Apărării.
 
Astfel, este de părere liberalul, ”Traian Băsescu încearcă să revină în sistem într-o formă sofisticată”, adică ”el să facă regula, dar să stea în umbră”.
 
Și la protestul de sâmbătă, organizat împotriva lui Klaus Iohannis, tot Traian Băsescu ar fi în spate, susține Corneliu Dobrițoiu.
 
Bogdan Chirieac: Klaus Iohannis s-a exprimat ”ca un neamț”
 
În ce privește declarațiile lui Klaus Iohannis pe tema Antena 3, jurnalistul Bogdan Chirieac a spus că președintele s-a exprimat prima dată ”ca un neamț, extrem de corect”.
 
”A doua declarație a președintelui Iohannis nu spune în realitate altceva decât a spus prima dată, e vorba de o posibilă încălcare a libertății presei”, a adăugat Bogdan Chirieac.
 
Mihai Gâdea a anunțat luni, în emisiunea 100 de Minute, că emisia televiziunii Antena 3 este amenințată. Inspectorii ANAF au transmis că, în cel mult cinci zile, clădirile în care funcționează Antena 3 vor fi evacuate

Antena 3 a invitat telespectatorii la o întâlnire publică în Piaţa Constituţiei.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close