Antena 3 CNN Politică Guvernul nu va trimite la timp Planul Național de Redresare și Reziliență, a anunțat Cristian Ghinea

Guvernul nu va trimite la timp Planul Național de Redresare și Reziliență, a anunțat Cristian Ghinea

Executivul nu termină de pregătit la timp planul național de redresare și reziliența, a declarat la un post de televiziune ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Guvernul nu va trimite la timp Planul Național de Redresare și Reziliență, a anunțat Cristian Ghinea
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    24 Apr 2021   •   18:44

România ar trebui să trimită PNRR către Comisia Europeană, până pe 30 aprilie, dar încă mai lucrează pe anumite componente și proiecte de finanțare.

Domeniile prioritare în care vor fi investite cele aprox. 30 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană sunt infrastructură feroviară și rutieră, educație, sănătate și mediu.

„Noi putem să depunem, întrebarea e dacă vrem să depunem repede sau dacă vrem să depunem bine. (...) Decizia va fi luată săptămâna viitoare, am programată o întâlnire cu doamna Vestager, vicepreşedinta Comisiei Europene marţi, şi atunci o să decidem împreună care va fi calendarul. Va fi maxim mai, deci vorbim de un delay de ordin de săptămâni”, a precizat ministrul Proiectelor Europene.

Ciolacu: "România riscă să piardă 30 miliarde de euro, dacă Barna şi Ghinea mai confundă cerințele CE cu protocoalele lor de doi bani"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că guvernanţii, în loc să "crape de îngâmfare și autosuficiență", ar face bine să pună capul în pământ de rușine și să refacă urgent Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Social-democratul spune că aceasta este recomandarea pentru cei care vor să treacă de "filtrul Comisiei" şi propune șase măsuri pentru a fi incluse în PNRR.

"În loc să crape de îngâmfare și autosuficiență, guvernanții ar face bine să pună capul în pământ de rușine și să refacă urgent Planul Național de Redresare și Reziliență.

România riscă să piardă cele 30 de miliarde de euro dacă Barna, Ghinea și toți ceilalți puberi din Guvern mai continuă mult să confunde cerințele ferme ale Comisiei Europene cu protocoalele lor de doi bani de la ședințele de terapie din Coaliție. 

De exemplu, dacă vreți să treceți vreodată de filtrul Comisiei, puneți mâna și copiați măsurile acestea:  

1. Bani în mână ajutoare pentru IMM-urile afectate de pandemie, nu împrumuturi cum propune Guvernul.

2. Centre medicale aproape de cetățeni, pentru creșterea accesului la serviciile de sănătate – o astfel de rețea de centre medicale de proximitate ar fi accelerat semnificativ campania de vaccinare. 

 

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close