Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu vrea modelul francez: Planul Național de Redresare și Reziliență trebuie să fie prezentat în Parlament

Marcel Ciolacu vrea modelul francez: Planul Național de Redresare și Reziliență trebuie să fie prezentat în Parlament

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că România ar trebui să adopte modelul francez în ceea ce provește Planul Național de Redresare și Reziliență. Acesta trebuie să fie prezentat în Parlament, a explicat Ciolacu în urma unei întâlniri cu ambasadorul Franței în România.

Marcel Ciolacu vrea modelul francez: Planul Național de Redresare și Reziliență trebuie să fie prezentat în Parlament
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    22 Mar 2021   •   21:48

Liderul opoziției s-a întâlnit luni cu ambasadorul Franței la București pentru a vorbi despre fondurile pe care UE le pune la dispoziția țărilor membre pentru redresarea economică.

Guvernul trebuie să prezinte Planul Național de Redresare și Reziliență în Parlament deoarece este vorba despre o șansă istorică de reformare a României, a explicat Marcel Ciolacu pe Facebook.

„Am discutat astăzi cu E.S. doamna Ambasador Laurence Auer despre experiența Franței în ceea ce privește accesarea profesionistă a instrumentelor financiare pe care statele membre ale UE le au la dispoziție pentru redresarea economică post-pandemie. Consider că și România trebuie să preia modelul Franței, astfel încât Planul Național de Redresare și Reziliență să fie prezentat în Parlament. Revenirea la o viață normală este o prioritate absolută, dar este crucial să ne uităm la ceea ce fac partenerii noștri europeni în plan economic pentru a nu rata o șansă istorică de reformare și dezvoltare a României”, scrie în mesajul postat de Ciolacu.

30 de miliarde de euro pentru România, prin PNRR

România ar putea să primească cel puţin 30 de miliarde de euro, prin Planul Național de Relansare și Reziliență. Acesta a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Proiectelor Europene, după o primă aprobare în Guvern, iar de săptămâna viitoare Executivul urmează să aprobe și memorandumul în baza căruia va negocia cu Comisia Europeană. Regulamentul PNRR prevede ca 70% din granturi să fie angajate până la sfârşitul anului viitor, restul de 30 de procente având ca limită finalul anului 2023.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close