Antena 3 Politică Mihai Stănişoară: PDL are peste 10.000 de amendamente la legea bugetului de stat şi îşi propune să le susţină pe toate

Mihai Stănişoară: PDL are peste 10.000 de amendamente la legea bugetului de stat şi îşi propune să le susţină pe toate

de G.S.    |    27 Ian 2013   •   19:00
Mihai Stănişoară: PDL are peste 10.000 de amendamente la legea bugetului de stat şi îşi propune să le susţină pe toate
Sursa foto: Foto: Agerpres

Liderul deputaţilor PDL, Mihai Stănişoară, a declarat, pentru Mediafax, că parlamentarii democrat-liberali cumulează peste 10.000 de amendamente depuse la legea bugetului de stat, decizia fiind de a le susţine pe fiecare în parte, estimând astfel o dezbatere "îndelungată" a bugetului pe 2013.
   
"Avem circa 9.300 de amendamente la buget la Camera Deputaţilor, unele fiind comune cu Senatul, însă în total parlamentarii PDL au depus peste 10.000 de amendamente", a precizat, duminică, Stănişoară.
   
El a fost întrebat dacă toate aceste amendamente vor fi susţinute separat în cadrul dezbaterilor. "Sigur, le susţinem şi în comisiile de specialitate şi în plen. (...) Noi o să le susţinem, asta e hotărârea. Acum o să vedem pe parcurs ce se va întâmpla, dar ne pregătim pentru o dezbatere îndelungată", a afirmat Stănişoară.
   
De asemenea, liderul deputaţilor PDL a menţionat că o eventuală decizie a USL de a se vota respingerea "în bloc" a acestor amendamente ar fi neregulamentară şi un abuz.
   
Potrivit programului stabilit de Birourile Permanente ale celor două Camere, parlamentarii au avut la dispoziţie săptămâna în curs pentru a depune amendamente la proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2013.
   
În zilele de luni, marţi şi miercuri urmează fi făcute audierile în comisiile de specialitate pentru fiecare minister în parte, iar începând de joi şi până luni, inclusiv, cele două proiecte de lege vor fi dezbătute în comisiile comune de Buget-Finanţe.
   
Proiectele de buget urmează să fie dezbătute în plenul Parlamentului marţi, 5 februarie.
   
Guvernul a avizat miercuri proiectul de buget pentru acest an.
   
Conform ultimelor date prezentate de Ministerul Finanţelor, proiecţia bugetară este construită pe o ţintă de creştere economică de 1,6% şi un Produs Intern Brut de 623,3 miliarde lei.
   
Veniturile bugetului consolidat sunt proiectate la 209,2 miliarde lei (reprezentând 33,6% din PIB), iar cheltuielile bugetului general consolidat ar urma să atingă 222,6 miliarde lei (35,7% din PIB), deficitul astfel rezultat fiind calculat la 13,3 miliarde lei (2,1% din PIB).

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close