Antena 3 CNN Politică Stelian Tănase, propunerea liberalilor la şefia TVR. PNL: Ponta e de acord. Parlamentul se pronunţă vineri

Stelian Tănase, propunerea liberalilor la şefia TVR. PNL: Ponta e de acord. Parlamentul se pronunţă vineri

Stelian Tănase, propunerea liberalilor la şefia TVR. PNL: Ponta e de acord. Parlamentul se pronunţă vineri
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Dec 2013   •   15:10
Update 15.59 - Stelian Tănase, propunerea PNL pentru şefia TVR, l-a lăudat pe premierul Victor Ponta, joi, într-o postare pe blog, pentru că a încercat miercuri să se înţeleagă şi cu Traian Băsescu şi cu Crin Antonescu. Anterior, Tănase îl criticase pe premier, referitor la ziua de marţi, pentru "stricarea relaţiei sale cu presa".

Update 15.10
- Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat că preşedintele liberal Crin Antonescu i-a comunicat premierului Victor Ponta propunerea oficială pentru şefia TVR, în persoana lui Stelian Tănase, iar liderul PSD a agreeat această propunere.
 
Pocora a mai spus că au fost informaţi şi ceilalţi lideri de partide din USL.

Update 14.28 - Stelian Tănase a fost propus oficial la PNL să preia conducerea interimară a TVR, informează un comunicat de presă al liberalilor.

Propunerea urmează să fie înaintată Comisiilor reunite de Cultură şi mass-media, care se va întruni vineri la ora 11, pentru a-l audia pe Tănase. Ulterior, plenul se va reuni să-l voteze ca interimar la TVR.

Dacă nu se strânge comisia, adică 291 de voturi minim, atunci Stelian Tănase va fi respins, ca şi Rareş Bogdan.

În cazul acesta, se va publica probabil în Monitorul Oficial varianta de rezervă - ordonanţa dată de premierul Victor Ponta, ceea ce înseamnă ca numirea să fie făcută de birourile permamente reunite. Rămâne de văzut dacă PNL va accepta această variantă, pentru că s-a exprimat împotriva ei.

 
Crin Antonescu a spus că nu doreşte ordonanţă de urgenţă pentru desemnarea unui director interimar la TVR, ci că Parlamentul ar trebui să facă acest lucru.
 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane