Antena 3 CNN Război în Israel Dr. Herman Berkovits, medicul premierului israelian, mărturii cutremurătoare din infernul din Israel: "Ne luptăm cu terorişti care se ascund şi bagă oameni şi copii nevinovaţi în faţă"

Dr. Herman Berkovits, medicul premierului israelian, mărturii cutremurătoare din infernul din Israel: "Ne luptăm cu terorişti care se ascund şi bagă oameni şi copii nevinovaţi în faţă"

Dr. Herman Berkovits, medicul premierului israelian, a explicat la Antena 3 CNN situaţia cu care se confruntă în cea de-a cincea zi de război în Israel.

de Claudia Popovici    |    11 Oct 2023   •   22:04

Medicul a ţinut să transmită mulțumiri tuturor românilor pentru mesajele şi sprijinul acordat din partea Guvernului României. De asemenea, el a explicat cât de tensionată este situaţia acum în Israel, dar şi cum oamenii au înțeles că unitatea este forţa care îi va ajuta să învingă amenințarea Hamas. 

"Mulțumesc României și Parlamentului românesc, pentru sprijinul pe care l-a dat Israelului. Este cred că primul Parlament din lume care a făcut această declarație de sprijin al Israelului. Desigur că sprijinul nu este numai din partea Parlamentului este și din partea premierului român, al președintelui român și al Ministerului de Externe. Vreau să spun că o populație enormă ca a României care sunt legături și cu mine și cu prietenii mei români, ne trimit multă, multă căldura şi mult sprijin.

"Acești teroriști au un singur scop: să ne măcelărească"

Israelul este într-un război, un război foarte greu cu un inamic terorist. Dacă ar fi fost un război obișnuit, ar fi fost bine. Dar acest terorist a intrat în Israel cu un singur scop: să ne măcelărească. Au măcelărit sute și mii de oameni. Deocamdată se vorbește cel puțin de 2.000 de morți, peste 20.000 de răniţi.

Fiecare din noi are un prieten, are pe cineva din familie acolo și fiecare este speriat și nu știe ce s-a întâmplat, fiindcă sunt foarte mulți disperați și sunt foarte mulți luați ostatici și marea majoritate sunt copii mici, de câțiva ani și femei. În toate aceste videoclipuri care rulează deja în toată lumea se arată cruzimea lor, faptul că au omorât copiii, faptul că le-au tăiat capetele și alte lucruri de cruzime de care nu se poate vorbi în mod normal.

"Israelul este şocat de cruzimea de care au dat dovadă fată de copii noştri"

Israelul este pur și simplu în șoc! Şi acum noi suntem în război și este foarte, foarte greu din cauză că atacăm niște teroriști care se ascund acum. Acești conducători se ascund în subterane și îi trimit pe copii și pe oamenii simpli în față.  

Sprijinul moral și sprijinul de armată ne încurajează să fim mult mai tari. Și vreau să spun că populația Israelului este o populație foarte puternică. Eu deja locuiesc aici de 48 de ani şi nu există o zi în care să nu trăim terori, cineva ne împușcă în spate sau cineva ne trage cu un cuțit în față numai ca să omoare evreul.

Suntem foarte speriați din cauză că avem foarte mulți copii. Am şi eu o nepoată luptătoare ca băieții, că noi nu facem diferența între fete şi băieți și este undeva în sud nici nu vrea să-mi spună ca să nu mă sperie. Îmi mai dă câte un mesaj să îmi spună că îi e dor de mine.

"Israelul este o ţară puternică şi unită şi ne vom apăra"

Vă dați seama că aceste lucruri ne emoționează și avem şi grija noastră pentru familii şi nu este ușor să trăim în această teroare. Cad rachete în fiecare zi, în orașe cunoscute.

Suntem totuși tari și știm că trebuie să ne luptăm fiindcă nu avem ce face. Asta este țara noastră și nu avem unde să mergem. Populația este formată din soldați, din acei oameni care sunt rezerviști de 30 și 40 de ani.

Aceşti rezerviști sunt trimiși acum în partea de sud, sunt trimiși în partea de nord să ne apere. Fiecare are familie, copiii, unii au şi nepoți. Este importantă unitatea asta pentru noi", a spus Dr. Herman Berkovits, medicul premierului israelian, la Antena 3 CNN. 

×
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close