Antena 3 CNN Război în Israel Poziționarea liderilor ţărilor din Liga Arabă: Iordania cere palestinienilor să nu-şi părăsească ţara, iar Qatar cere deschiderea coridoarelor

Poziționarea liderilor ţărilor din Liga Arabă: Iordania cere palestinienilor să nu-şi părăsească ţara, iar Qatar cere deschiderea coridoarelor

În aceste moment au loc mai multe negocieri pentru a reduce efectele crizei dintre Israel şi gruparea teroristă palestiniană.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2023   •   08:54

"Turcia susţine că mai multe state i-au cerut deja ajutorul pentru a negocia eliberarea ostaticilor din mâinile grupării Hamas. 

Până acum am primit solicitări de la mai multe ţări pentru eliberare cetăţenilor lor. Drept urmare, am început să discutăm în special cu aripa politică a Hamas", a declarat Hakan Fidan, ministrul de externe Turcia. 

De partea palestinienilor este şi Liga Ţărilor Arabe care consideră că este un război între musulmani şi evrei. 

Cei 22 de mebrii ai Ligii Arabe se întâlnesc astăzi într-o întâlnire de urgenţă în Cairo pe tema tensiunilor dintre Israel şi Hamas. 

Preşedintele Ligii a lansat un apel către secretarul general al Naţiunilor Unite să condamne "eforturile nebunești ale Isarelului de a  transfera populaţia". 

Arabia Saudită a suspendat procesul de normalizare a relațiilor cu Israelul. La rândul său, Regele Iordaniei i-a avertizat pe palestinieni să nu îşi părăsească ţara. 

Citeşte şi: Hezbollah anunţă "o zi de furie fără precedent" în Israel, după tragedia cu sute de morţi de la spitalul din Gaza

De asemenea, Irak a încurajat irakienii să fie de partea palestiniană, iar Iran va trimite trupe militare în Gaza dacă SUA va interveni în război.

Qatar cere deschiderea de coridoare pentru a trimite ajutoare. 

×
Subiecte în articol: Război în Israel
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close