Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Auto/Moto Robert Kubica, desemnat PERSONALITATEA ANULUI 2013 de FIA

Robert Kubica, desemnat PERSONALITATEA ANULUI 2013 de FIA

Robert Kubica, desemnat PERSONALITATEA ANULUI 2013 de FIA
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
07 Dec 2013   •   15:54
Polonezul Robert Kubica, fost pilot de Formula 1, campion în 2013 la categoria WRC-2 a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC), a fost ales personalitatea FIA a anului, ca urmare a unui vot organizat de Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), informează AFP, conform Mediafax.
Kubica, în vârstă de 29 de ani, a fost rănit grav la începutul anului 2011, la un raliu în Italia, într-un moment în care era o mare speranţă a Formulei 1 şi urma să concureze tot sezonul pentru Lotus. Au fost necesare mai multe luni de recuperare până când polonezul a putut din nou să conducă.
În sezonul 2013, în ciuda unor mici accidente, Kubica a câştigat primul său titlu internaţional la raliuri. 
Polonezul, câştigător al Marelui Premiu de Formula 1 al Canadei în 2008, a primit trofeul FIA vineri seară, în cadrul unei gale. Kubica i-a devansat în topul pentru desemnarea personalităţii FIA a anului pe cvadruplul campion mondial de F1 Sebastian Vettel şi pe campionii mondiali de raliuri Sebastien Loeb şi Sebastien Ogier. Ceilalţi nominalizaţi au fost Yvan Muller, cvadruplu campion WTCC, Adrian Newey (Red Bull), director tehnic al Red Bull Racing, Monisha Kaltenborn, team principal la Sauber F1, Jost Capito, patronul VW Motorsport, şi Eduardo Freitas, director de cursă al WEC.
 

×
Subiecte în articol: FIA personalitate Formula 1 recuperare
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close