Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Canadienii Virtue şi Moir, campioni olimpici la dans. Rusia rămâne fără aur la patinaj la Vancouver

Canadienii Virtue şi Moir, campioni olimpici la dans. Rusia rămâne fără aur la patinaj la Vancouver

Canadienii Virtue şi Moir, campioni olimpici la dans. Rusia rămâne fără aur la patinaj la Vancouver
Sursa foto: virtue moir
23 Feb 2010   •   09:30

Rusia surprinde şi ratează şi ultima şansă de a câştiga o medalie de aur olimpică în Canada. Cuplul format din Tessa Virtue şi Scott Moir, reprezentanţi ai ţării-gazdă, s-au încununat luni campioni olimpici în faţa americanilor Meryl Davis şi Charlie White, ruşii Oksana Domnina şi Maxim Şabalin clasându-se abia pe poziţia a treia a podiumului. Este pentru prima oară după 34 de ani când concursul de dans pe gheaţă nu este câştigat de un cuplu din Europa.
Virtue şi Moir au arătat o formă de invidiat luni la Vancouver şi, după prima probă - dansul original, erau clasaţi pe primul loc. La proba impusă au fost doar a doua pereche, dar punctajul final de 221,57 a fost superior cel al americanilor Davis şi White, 215.74. Ultima speranţă a ruşilor pentru un aur la patinaj artistic, Domnina şi Şabalin, nu au putut strânge decât 207.64 puncte, suficient pentru a se clasa pe podium în detrimentul vicecampionilor olimpici americani Tanith Belbin şi Benjamin Agosto.
Aceasta este, potrivit Eurosport, prima medalie olimpică de aur din istorie pentru Canada la dans pe gheaţă .
"Acesta e momentul pe care l-am visat. E tot ce am visat noi. Nu am putea fi mai fericiţi", a declarat Scott Moir.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: jo 2010 vancouver dans
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close