Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Cătălina Ponor, înainte de plecarea la RIO: Vârsta e doar un număr

Cătălina Ponor, înainte de plecarea la RIO: Vârsta e doar un număr

Cătălina Ponor, înainte de plecarea la RIO: Vârsta e doar un număr
Sursa foto: Foto: Catalina Ponor/Facebook
29 Iul 2016   •   07:52

Gimnasta Cătălina Ponor, care participă pentru a treia oară la Jocurile Olimpice, a declarat vineri dimineaţa că "vârsta este doar un număr" (28 de ani) şi că, din punctul său de vedere, nu este nicio diferenţă între ediţia de acum patru ani de la Londra şi cea de la Rio de Janeiro.

"Eu nu îmi propun să mă întorc cu medalii, îmi propun să rămân sănătoasă ca să pot să fac ce am de făcut. Iar dacă reuşesc să fac ce am de făcut, vin şi medaliile. Zilele astea m-am antrenat mai intens, sper să rămân sănătoasă ca să pot să prezint ce am pregătit. Nu am pregătit surprize, am tot spus ce vreau să fac, încerc un sol mult mai greu. Eu voi concura la patru aparate. Nu este diferenţă prea mare pentru mine între Londra şi Rio, am aceeaşi maturitate, poate vârsta să fie, dar vârsta este doar un număr. Sunt la a treia ediţie, a fost greu să revin. Nu e uşor să te întorci după ani de pauză. Sunt trei ani în care pierzi din flexibilitate, din musculatură, din rezistenţă, deci e mult de recuperat. Oricum, sunt mai slabă decât în 2012", a spus Ponor, potrivit Agerpres.

Ea a afirmat că nu vrea să se gândească la faptul că echipa de gimnastică a României nu s-a calificat la JO 2016 şi speră ca responsabilitatea de a fi portdrapel la Rio să nu o afecteze în concurs. "Nu vreau să mă gândesc la faptul că nu s-a calificat echipa. Am trecut greu peste acele momente, nu vreau să mi le reamintesc. Poate va fi mai uşor că nu va fi presiunea echipei, şi până la urmă dacă e să pierd, pierd pe mâna mea şi asta este. Presiune există însă pentru că responsabilitatea am primit-o o dată cu drapelul. Sper să nu mă afecteze. Este într-adevăr un lucru imens şi sper să duc cu capul sus această responsabilitate", a precizat Ponor.

Loturile de canotaj şi gimnastică artistică din Echipa Olimpică a României au plecat vineri dimineaţă, de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, la Rio de Janeiro, pentru Jocurile Olimpice de vară, care se vor desfăşura în perioada 5-21 august.

Tot vineri va ajunge în Brazilia şi reprezentantul României la ciclism, Serghei Ţvetcov, dar acesta va pleca direct din China unde se află în pregătire.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close