Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu intenţionează să revină în concursuri

Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu intenţionează să revină în concursuri

Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu intenţionează să revină în concursuri
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    10 Feb 2015   •   17:30

Marii campioni români de gimnastică artistică Cătălina Ponor (27 de ani) și Marian Drăgulescu (34 de ani), acum retrași din activitatea competițională, intenționează să revină în concursuri, anunţă într-un amplu articol Federația Internațională de Gimnastică (FIG), bazându-se pe faptul că amândoi au făcut cerere să intre în lista de controale antidoping.

Pentru a putea să revină în circuitul oficial, sportivii retrași trebuie să figureze în sistemul de controale începând cu cel puțin 6 luni înainte de competiție, notează Agerpres. Potrivit acestei prevederi, și dacă nu vor fi probleme la eventuale controale, scrie FIG, Cătălina Ponor ar putea concura din nou din 12 iulie anul acesta, iar Drăgulescu, de pe 5 august, dar, din câte se pare, ținta lor o reprezintă ediția din 2016 a Jocurilor Olimpice de la Rio.

Cătălina Ponor a fost triplă campioană olimpică la Atena 2004 (pe echipe, la bârnă și sol), retrăgându-se, prima oară, în 2007, după care a reapărut pe aparatele de concurs în 2011 și 2012, când a câștigat 2 medalii de aur la Campionatele europene și 2 medalii la JO de la Londra, argint la sol și bronz pe echipe.

La rândul lui, Marian Drăgulescu are în palmares câte 4 titluri mondiale la sol (2001, 2002, 2006 și 2009) și sărituri (2001 2005, 2006 și 2009), la acest ultim aparat având o săritură foarte bine cotată care îi poartă numele, dar și 9 titluri europene, între care unul la individual compus în 2004. La Jocurile Olimpice, însă, nu a reușit să ia aurul, acesta fiind motivul cel mai probabil al revenirii. Dar are o medalie de argint la sol (la egalitate cu campionul, departajat de o chichiță de arbitraj la Atena) și 2 de bronz, la sărituri și pe echipe, tot în capitala Greciei.

×

ȘTIRI

Greva profesorilor continuă pe termen nelimitat! Oferta Guvernului a fost respinsă

Parteneri
Sindicaliştii au încheiat discuţiile cu Klaus Iohannis. Se opreşte sau nu greva profesorilor?
x close