Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Echipa Olanda 1 refuză să participe la concursul de bob, de frica accidentelor

Echipa Olanda 1 refuză să participe la concursul de bob, de frica accidentelor

Echipa Olanda 1 refuză să participe la concursul de bob, de frica accidentelor
Sursa foto: Edwin van Calker
26 Feb 2010   •   15:21

Organizatorii concursului masculin de bob 2 de la Jocurile Olimpice de la Vancouver au avut parte de o veste mai puţin întâlnită. Pilotul echipei Olanda 1, Edwin van Calker, a luat decizia de a nu mai concura din cauza accidentelor pe care l-a suferit la antrenamente. Cu toate că al doilea component al echipei nu a fost de acord, olandezii nu vor lua start în concursul care începe vineri şi se încheie sâmbătă.
"Trebuie să am grijă de colegii mei. Eu ma gândesc în primul rând la supravieţuire, nu la succes", a fost explicaţia dată de Van Calker, potrivit NBC.
Colegul său de echipă, Thomas Beck, nu este la fel de convins că el şi Van Calker ar fi fost în pericol dacă ar fi concurat, dar a acceptat decizia pilotului.
"Dacă ar fi depins de mine, aş fi concurat. Însă eu nu pilotez, ci doar stau în spate şi împing. Nu am responsabilitatea pe care o are el", a declarat Beck.
Antrenorul echipei Olandei, Tom de la Hunty, a încercat fără succes să îl convingă pe capriciosul pilot să îşi schimbe decizia. În orice caz, părerea unanimă este aceea că Van Calker va regreta toată viaţa decizia luată.
"Cred că va regreta această decizie tot restul vieţii. I-am spus acest lucru în faţă.Nu am mai auzit de nimeni să ajungă la un turneu aşa de important şi să nu concureze pentru că îi era frică. Trebuie să-ţi ţii frica sub control şi să concurezi", a declarat De la Hunty pentru sursa citată.
Pista de la Whistler a provocat numeroase discuţii de-a lungul competiţiei. Dacă experţii au stabilit că decesul sportivului georgian Nodar Kumaritashvili s-a datorat unei erori de pilotaj, ei nu le-au putut închide gura altor sportive care au spus că pista este incredibil de rapidă, lucru foarte periculos.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: jo 2010 vancouver
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close