Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Exemplu pentru România. Ruşii îşi premiază campionii olimpici cu 100.000 de dolari şi maşini de lux

Exemplu pentru România. Ruşii îşi premiază campionii olimpici cu 100.000 de dolari şi maşini de lux

Exemplu pentru România. Ruşii îşi premiază campionii olimpici cu 100.000 de dolari şi maşini de lux
Sursa foto: rusia biatlon
26 Ian 2010   •   17:41

Spre deosebire de autorităţile române, ruşii ştiu să îşi recompenseze premianţii. Guvernul de la Moscova a anunţat că fiecare sportiv care vine de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver cu o medalie de aur se va îmbogăţi cu 100.000 de dolari. Premiile sunt substanţiale şi pentru cei care se clasează pe locurile doi şi trei pe podium. Prin comparaţie, în România medaliile de aur sunt răsplătite cu premii în jurul a 2000-3000 de euro.
Ministrul rus al Sportului, Vitaly Mutko, a făcut marţi cunoscute premiile care li se vor acorda campionilor Rusiei de la JO de la Vancouver, din februarie. Astfel, o medalie de aur aduce 100.000 de dolari, una de argind 60.000 de dolari şi una de bronz 40.000 de dolari. Mai mult, sportivii care vor câştiga premiile la care vor participa vor primi şi maşini de lux din partea Guvernului, potrivit Mediafax.
"Toţi sportivii care au câştigat dreptul de a-şi reprezenta ţara la JO pot fi deja consideraţi eroi. Ştim deja că a fost foarte greu pentru fiecare dintre ei să câştige acest drept", a explicat Mutko.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: vancouver
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close