Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un control antidoping

Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un control antidoping

Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un control antidoping
27 Mai 2016   •   00:56

Boxerul român Lucian Bute a fost depistat pozitiv la un test antidoping efectuat după meciul cu Badou Jack din data de 30 aprilie, desfășurat la Washington, potrivit presei nord-americane.

Bute a fost depistat pozitiv cu ”Ostarine”, o clasă de medicamente care au efecte de creștere a masei musculare asemănătoare steroizilor, fără efectele lor secundare. Medicamentele din această categorie au fost interzise în 2008.

Mauricio Sulaiman, președintele WBC, a anunțat că Bute ar fi folosit ostarină, substanță interzisă de regulamentele WADA (Agenția Mondială Antidoping). Lucian riscă o suspendare între 6 luni și 4 ani, ceea ce ar putea fi echivalentă cu retragerea din box, scrie gsp.ro.

”WBC a primit o notificare din partea Comisiei de box și wrestling din D.C. despre urme de ostarină depistată în testul antidoping al lui Lucian Bute”, se arată în comunicatul WBC.

La ce folosește drogul

Ostarina e folosită de sportivi la antrenamente pentru a-și îmbunătăți condiția fizică și are efecte asemănătoare steroizilor anabolici.

"Ostarina este un modulator selectiv al receptorilor androgenici (SARM - selective androgen receptor modulator) produs de GTx Inc., care se află înca în stadiul de dezvoltare (cel puțin la nivel oficial).

SARM fac exact ceea ce le spune și numele. Un compus (nu un steroid anabolic) care are capacitatea de a stimula receptorii androgeni (la fel ca steroizii anabolizanți și androgeni).

Fiind un produs încă în dezvoltare, marea parte a testelor au fost făcute pe rozătoare și doar câteva pe oameni. Cu toate acestea, a fost folosit de un numar mare de oameni, cu scopul de a își îmbunătăți aspectul fizic", e descrierea mai exactă de pe site-ul steroizi.ro. 

×
Subiecte în articol: Lucian Bute dopaj
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close