Magdalena Neuner aduce al doilea aur olimpic Germaniei. Românca Tofalvi, doar pe 19 la urmărire

16 Feb 2010   •   21:32
Magdalena Neuner aduce al doilea aur olimpic Germaniei. Românca Tofalvi, doar pe 19 la urmărire magdalena neuner

Germania a obţinut, marţi, cea de-a doua medalie de aur de la Jocurile Olimpice de Iarnă, după ce Magdalena Neuner a depăşit-o pe rusoaica Kuzmina la proba de 10 kilometri urmărire în cadrul concursului de biatlon. România a avut în această probă trei sportive, cel mai bine fiind clasată fiind Eva Tofalvi, care a încheiat circuitul pe locul al 19-lea.
Magdalena Neuner a început proba de urmărire de pe locul al doilea, după ce fusese depăşită de Anastazia Kuzmina în proba de sprint. Cu toate acestea, ea a făcut un concurs excelent, a recuperat cele 2 secunde care o despărţeau de primul loc şi şi-a creat un avans de 12,3 secunde. De altfel, sportiva de 23 de ani a trecut pe primul loc după primul punct de tragere din cele patru, nemai lăsând apoi primul loc. Podiumul a fost completat de sportiva franceză Marie Laure Brunet, care a terminat cu un ecart de 28,3 secunde.
Românca Eva Tofalvi, care a început proba pe locul al 14-lea, a urcat până pe locul 12 la prima tragere, dar apoi a căzut vertiginos în clasament şi a încheiat pe locul al 19-lea, la 2 minute, 10 secunde şi 3 sutimi de Neuner. Mihaela Purdea s-a clasat pe locul al 49-lea, la 5:52:05 de campioana olimpică şi cu zece locuri mai jos decât atunci când a început proba. Dana Potlogea a încheiat a 52-a, la 6:22:08 de câştigătoarea germană.
Antena3.ro

x close