Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Magdalena Neuner aduce al doilea aur olimpic Germaniei. Românca Tofalvi, doar pe 19 la urmărire

Magdalena Neuner aduce al doilea aur olimpic Germaniei. Românca Tofalvi, doar pe 19 la urmărire

Magdalena Neuner aduce al doilea aur olimpic Germaniei. Românca Tofalvi, doar pe 19 la urmărire
Sursa foto: magdalena neuner
16 Feb 2010   •   21:32

Germania a obţinut, marţi, cea de-a doua medalie de aur de la Jocurile Olimpice de Iarnă, după ce Magdalena Neuner a depăşit-o pe rusoaica Kuzmina la proba de 10 kilometri urmărire în cadrul concursului de biatlon. România a avut în această probă trei sportive, cel mai bine fiind clasată fiind Eva Tofalvi, care a încheiat circuitul pe locul al 19-lea.
Magdalena Neuner a început proba de urmărire de pe locul al doilea, după ce fusese depăşită de Anastazia Kuzmina în proba de sprint. Cu toate acestea, ea a făcut un concurs excelent, a recuperat cele 2 secunde care o despărţeau de primul loc şi şi-a creat un avans de 12,3 secunde. De altfel, sportiva de 23 de ani a trecut pe primul loc după primul punct de tragere din cele patru, nemai lăsând apoi primul loc. Podiumul a fost completat de sportiva franceză Marie Laure Brunet, care a terminat cu un ecart de 28,3 secunde.
Românca Eva Tofalvi, care a început proba pe locul al 14-lea, a urcat până pe locul 12 la prima tragere, dar apoi a căzut vertiginos în clasament şi a încheiat pe locul al 19-lea, la 2 minute, 10 secunde şi 3 sutimi de Neuner. Mihaela Purdea s-a clasat pe locul al 49-lea, la 5:52:05 de campioana olimpică şi cu zece locuri mai jos decât atunci când a început proba. Dana Potlogea a încheiat a 52-a, la 6:22:08 de câştigătoarea germană.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: urmarire jo 2010
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close