Antena 3 Sport Alte sporturi Nadia Comaneci: "Nu vom mai vedea prea curând o notă de 10 la gimnastică"

Nadia Comaneci: "Nu vom mai vedea prea curând o notă de 10 la gimnastică"

12 Mai 2010   •   09:27
Nadia Comaneci: "Nu vom mai vedea prea curând o notă de 10 la gimnastică"
Sursa foto: nadia comaneci

Nadia Comăneci nu crede că vom mai vedea prea curând nota 10 la o competiţie de gimnastică. Aflată în Spania într-o campanie de promovare a sportului printre tineri, "Zeiţa de la Montreal" a vorbit cu presa iberică despre gimnastica de acum dar şi despre legendara notă 10.
"Gimnastica va mai avea de aşteptat până când arbitrii vor mai acorda nota maximă. Sunt multe fete talentate, însă sunt slabe şanse ca la Olimpiada de la Londra să mai strălucească cineva de 10. Deşi echipamentele de astăzi sunt mult mai bune decât cele pe care a evoluat la Montreal, acum se lucrează mai mult pe partea de acrobaţie decât pe execuţie şi asta pune în dificultate obţinerea unei astfel de note", le-a spus Nadia jurnaliştilor de la Marca, cel mai important cotidian de sport din Spania.
Pentru viitoarele Jocuri Olimpice, "Zeiţa de la Montreal" pariază pe gimnastica masculină, unde se iau cele mai mari note.
În interviul acordat pentru ziarul iberic, legenda gimnasticii a subliniat că sportul e cea mai bună modalitate prin care îi poţi aborda pe copii. Nadia a mai spus că acum e mult mai greu decât acum 40 de ani să atragi copiii spre un sport şi de aceea marii sportivi trebuie să-i motiveze.
Întrebată de spanioli despre noaptea de la Montreal care a dus-o în istorie, fosta sportivă spune că nu şi-a imaginat niciodată că va lua 10. Când am terminat exerciţiul în noaptea aceea mă gândeam că poate câştig o medalie şi că s-ar putea să fie de aur, dar n-am crezut nicodată că acea notă e posibilă, a mărturisit Nadia.
Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close