Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Poliţia italiană a găsit 50 de cutii şi flacoane cu medicamente şi pastile în camera de hotel a lui Asafa Powell

Poliţia italiană a găsit 50 de cutii şi flacoane cu medicamente şi pastile în camera de hotel a lui Asafa Powell

Poliţia italiană a găsit 50 de cutii şi flacoane cu medicamente şi pastile în camera de hotel a lui Asafa Powell
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    15 Iul 2013   •   18:47

Camera de hotel a sprinterului jamaican Asafa Powell, care a anunţat că a fost depistat pozitiv la un test doping, a fost percheziţionată, luni, de poliţiştii italieni, informează telegraph.co.uk, citat de Mediafax.

O unitate de poliţie de la siguranţă alimentară a găsit 50 de cutii şi flacoane care conţin medicamente şi pastile, în urma percheziţiei.

Asafa Powell se află, împreună cu lotul Jamaicăi, la hotelul "Fra I Pini" din orăşelul Lignano Sabbiadoro, regiunea Friuli-Venezia-Giulia, de la graniţa cu Slovenia.

Potrivit poliţiei italiene, momentan nu a fost efectuată nicio arestare, iar medicamentele şi pastilele au fost trimise către expertizare la un laborator specializat.

Fost deţinător al recordului mondial în proba de 100 de metri, Powell a fost depistat pozitiv cu oxilofrin, un produs stimulant.

Sprinterul jamaican a declarat că nu este un „trişor", adăugând că singura sa greşeală este că nu a fost mai atent.
   
Sportivul de 30 de ani a cerut o anchetă pentru a afla cum a ajuns oxilofrina în organismul său.

Powell face parte dintr-un grup de cinci sportivi jamaicani depistaţi pozitiv la campionatele naţionale desfăşurate la Kingston.

Şi Sherone Simpson, vicecampioană olimpică la 100 m în 2008, a anunţat că a fost depistată pozitiv, citând acelaşi produs ca şi Powell şi afirmând că nu l-a luat în cunoştinţă de cauză.

Allison Randall, care a participat la JO 2012 la proba de aruncare a discului, a afirmat că face parte din acest grup, invocând şi ea lipsa de vigilenţă şi o neînţelegere.

Cotidianul jamaican The Gleaner susţine că sportivii ar fi putut ingera substanţa interzisă consumând un supliment alimentar nou introdus în grupul de antrenament.

Potrivit mesajelor scrise pe contul oficial de Twitter al lui Powell de către agenta sa, Tara Playfair-Scott, individul care i-ar fi dat lui Powell suplimente alimentare ar fi fost arestat în Italia, iar camera lui ar fi fost percheziţionată de autorităţile locale.

Tot duminică, sprinterul american Tayson Gay, deţinătorul celui de-al doilea timp din istoria probei de 100 de metri, a anunţat că a fost depistat pozitiv cu o substanţă interzisă şi nu va participa la Campionatele Mondiale de la Moscova, care vor avea loc în perioada 10-18 august.

×
Subiecte în articol: dopaj Jamaica atletism perchezitie
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close