Antena 3 CNN Sport Alte sporturi România este pe primul loc în clasamentul provizoriu la Campionatele Mondiale de gimnastică

România este pe primul loc în clasamentul provizoriu la Campionatele Mondiale de gimnastică

România este pe primul loc în clasamentul provizoriu la Campionatele Mondiale de gimnastică
de M.T.    |    07 Oct 2011   •   11:24

Echipa României a început deja concursul la Campionatele Mondiale de gimnastică de la Tokyo, Japonia, aflându-se pe primul loc în clasamentul provizoriu al calificărilor, după primele două subdiviziuni.

Elevele lui Octavian Belu au adunat 227,228 puncte şi este puţin probabil să-şi păstreze până la final actuala poziţie, pentru că Rusia, actuala campionaă mondială, Statele Unite şi China încă nu şi-au început evoluţiile.

În finala concursului pe echipe se vor califica primele opt clasate după zilele de vineri şi sâmbătă, acestea obţinând totodată şi biletele pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

România nu a avut deloc un concurs reuşit. Ana Porgras, locul 5 la individual compus la ediţia precedentă, a avut probleme la trei dintre cele patru aparate, iar Diana Bulimar a ratat atât la bârnă, cât şi la paralele.

Raluca Haidu a strâns 56,465 puncte cu evoluţiile la toate cele patru aparate, în timp ce Ana Porgras a reuşit doar 54, 832 puncte. Pentru a prinde un loc în finala de la individual compus, cele două gimnaste trebuie să se claseze între primele 24 după calificări.

Cel mai bun moment al delegaţiei României l-a reprezentat evoluţia Cătălinei Ponor la bârnă. Tripla campioană olimpică a făcut un exerciţiu bun, obţinând 15,000, cea mai mare notă a fetelor lui Belu.

Conform ESPN, la finalul concursului, gimnastele din România şi stafful tehnic au trecut în viteză pe lângă reporteri, feţele lor trădând o nemulţumire evidentă.


×
Subiecte în articol: România Tokyo Catalina Ponor calificari
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close