Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Simon Ammann ia aurul şi la trambulina mare şi devine primul schior cvadruplu campion olimpic

Simon Ammann ia aurul şi la trambulina mare şi devine primul schior cvadruplu campion olimpic

Simon Ammann ia aurul şi la trambulina mare şi devine primul schior cvadruplu campion olimpic
Sursa foto: simon ammann
21 Feb 2010   •   12:40

Elveţianul Simon Ammann face senzaţie la Jocurile Olimpice de la Vancouver. Sportivul din ?Ţara Cantoanelor? a câştigat sâmbătă şi concursul de sărituri cu schiurile la trambulina mare după ce se impusese şi la trambulina mică. Podiumul a fost completat de polonezul Malysz şi de austriacul Schlierenzauer.
Ammann avea şansa de a deveni primul schior din istorie care câştigă patru medalii olimpice de aur la concursuri individuale. Şi elveţianul de 28 de ani a strălucit la Whistler, reuşind cele mai bune sărituri din concurs atât în prima rundă, cât şi în a doua:144 şi 138 de metri, pentru un punctaj final de 283,6. Al doilea clasat, Adam Malysz, a sărit 137 şi 133,5 metri, cu un punctaj de 269,4, în timp ce Gregor Schlierenzauer a sărit 130,5 şi respectiv 136 metri pentru un punctaj de 262,2.
Acest al patrulea aur olimpic al lui Ammann, îi duce la un total de patru, peste finlandezul Matti Nykänen care câştiga în perioada 1984-1988 trei medalii de aur. Ammann a mai câştigat două medalii de aur la sărituri cu schiurile la Jocurile Olimpice de la Salt Lake City din 2002.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: jo 2010 vancouver
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close