Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Statele Unite pierd medalia de aur de ştafetă de la JO 2004 pentru că una din atlete s-a dopat

Statele Unite pierd medalia de aur de ştafetă de la JO 2004 pentru că una din atlete s-a dopat

Statele Unite pierd medalia de aur de ştafetă de la JO 2004 pentru că una din atlete s-a dopat
Sursa foto: crystal cox
16 Mar 2010   •   17:45

Echipa feminină de ştafetă trimisă de SUA la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004 a pierdut medaliile de aur obţinute în urma unde decizii a Federaţiei Internaţionale de Atletism. Forul de la Monaco a luat această drastică decizie după ce una dintre sportivele din acea echipă, Crystal Cox, a fost dopată, lucru aflat abia acum. Acest lucru a adus după sine descalificarea echipei şi trecerea medaliilor de aur în posesia Rusiei.
"Această atletă a acceptat de curând o perioadă de suspendare de 4 ani şi descalificarea din probele la care a participat începând cu 2001, recunoscând că a fost implicată în consporaţie BALCO" a transmis forul de la Monaco, potrivit vancouversun.com.
"Ea (n.r. Crystal Cox) a luat parte în proba de ştafetă 4X400 de metri în cadrul echipei Statelor Unite, care a câştigat medaliile de aur la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004. În concordanţă cu regulile IAAF aflate în vigoare în 2004, echipa de ştafetă a SUA a fost descalificată", a decretat Federaţia Internaţională de Atletism.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: dopaj atena
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close