Antena 3 CNN Sport Alte sporturi Super Bowl XLVII, un meci dezechilibrat, o pană de curent, o revenire şi o campioană

Super Bowl XLVII, un meci dezechilibrat, o pană de curent, o revenire şi o campioană

Super Bowl XLVII, un meci dezechilibrat, o pană de curent, o revenire şi o campioană
Sursa foto: Foto: ibtimes.com
de N.B.    |    04 Feb 2013   •   13:12

Super Bowl XLVII a fost câştigat de echipa Baltimore Ravens, care devine campioană NFL pentru a doua oară în istorie, câştigând meciul împotriva celor de la San Francisco 49ers cu scorul 34-31.

În faţa a 73.000 de spectatori, pe stadionul Super Dome din New Orleans, cele două echipe, antrenate de fraţii Harbaugh, au avut prestaţii diametral opuse în primele două sferturi. Baltimore a înscris de trei ori pentru a ajunge la 21 de puncte, în timp ce 49ers nu au reuşit decât şase puncte.

După un spectacol electrizant pus în scenă de Beyonce la pauză, cele două echipe au revenit pe teren, însă discuţiile de la vestiare nu au părut să schimbe ceva. Jacoby Jones, un fundaş al celor de la Baltimore Ravens a reuşit să stabilească un record al Super Bowl-ului, returnând o lovitură de început 107 yarzi, din propria zonă de punctaj până în cea adversă. După cursa lui Jones, scorul a devenit 28-6 pentru Ravens.

Patru posesii mai târziu, o mare parte din instalaţia de nocturnă şi alte sisteme electrice ale stadionului s-au oprit. Pana de curent a durat 34 de minute. În timp ce oficialii stadionului le cereau oamenilor să îşi păstreze calmul şi anunţau că situaţia se va remedia, jucătorii celor două formaţii au rămas pe teren încercând din răsputeri să se menţină încălziţi şi pregătiţi de joc.

La reluare, Colin Kapernick şi ai săi 49ers au înscris 17 puncte rapide, ducând scorul la "o singură posesie", un toch-down putând să-i aducă în avantaj. Pe parcursul acestei reveniri, quarterback-ul din San Francisco a reuşit să alerge 17 yarzi pentru a înscrie un touch-down, bătând recordul lui Joe Montana pentru cea mai mare distanţă alergată de un quarterback pentru un touch-doun în Super Bowl.

Baltimore Ravens au reuşit să îşi revină în sfertul patru şi au mai înscris două lovituri din teren, ducând scorul la 34-29. Ultimele minute ale sfertului, posesia a rămas la 49ers, care aveau şansa unui touch-down pentru a câştiga finala. Ravens, însă, au închis end-zone-ul propriu şi au oprit toate încercările adversarilor, devenind campioni NFL.

Quarterback-ul Joe Flacco a fost numit MVP-ul finalei, el a reuşit doar în prima repriză să arunce 22 de pase complete din 33 de încercări, nicio intercepţie, trei dintre acestea devenind touch-down-uri. Veteranul Ray Lewis şi-a încheiat cariera de 17 ani la Baltimore cu un nou titlu, iar antrenorul John Harbaugh s-a impus în faţa fratelui său mai mic, antrenor la 49ers.




×
Subiecte în articol: super bowl record
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close